Cecilia gralde familj
Cecilia gralde familj

Cecilia gralde familj /\ År 1971, i Kungsängens församling i Stockholms län, föddes och växte Cecilia Gralde upp som journalist. 1994 tog hon en journalistexamen från JMK Institutionen för medievetenskap.

Som nyhetsankare för Rapport och Gomorron Sverige har hon varit med i Sveriges Television sedan 1998. Sedan 2012 använder hon namnet Aktuellt istället för Rapport.

Stockholm

Svenskfödda Gralde är en gift tvåbarnspappa som är bosatt i Stockholm. Hon var redaktör på SVT 24 och utrikeskorrespondent för Rapport, samt programledare för Studio 24.

Gomorron

Hon har även varit programledare för den svenska versionen av Gomorron. SVT sände Nobelfestivalen live 2009 och igen 2016–2018, med Gradde som en av programledarna.

I vardagsrummet njuter Cecilia Gralde av en stunds lugn och ro. Hon inreder sitt hem i en ljus, stram och skandinavisk stil, med några komiska konstverk inslängda för gott.

Schäslongen är min favoritplats. I Cecilia Graldes lägenhet i Stockholm kombineras samtid, böcker och konst för att skapa en fräsch, modern estetik. Vi har intrycket av att gå in i ett enormt vardagsrum.

Både barn och vuxna kommer att njuta av den stora golvytan, som kan användas för att leka, skapa en koja eller hålla teaterevenemang. Cecilia njuter av att krypa ihop med en bok i sin lilla läshörna.

Cecilia gralde familj

Hon kan mysa till en ung eller spreta ut och koppla av i schäslongens breda och öppna utrymme.

Det är en lyx att bara kunna sitta här och tänka, läsa, prata i telefon, eller jobba vid datorn utan avbrott. – Jag har aldrig varit ett fan av flashiga föremål.

Även om en del av våra ägodelar är helt nya, är de flesta av mina svärföräldrar. Jag är inte mycket av en engångsgala, men jag tycker om att återvinna och återanvända gamla föremål på nya sätt.

Cecilia är ständigt på jakt efter antikviteter och vintagevaror. Vasen hon hittade var en grön glas. – Vi slipade bort färgen från 1950-talsstolarna som omger soffdelen och klädde om dem.

De är välbyggda och ett nöje att sitta i. På 1960-talet öppnar Cecilia den lilla restaurerade puffen med ett orange tyg som nu har en mjuk och cool grå klänning och deklarerar:

“Titta på den här puffen från 1960-talet.” – Den där puffen jag använde som barn är jättebra för att förvara saker eftersom den är så stor.

Smart, stilig och medkännande beskriver honom perfekt. I en intervju med Svensk Damtidning konstaterade Cecilia att hennes man är både en fantastisk pappa och en stor skrattare.

När Cecilia och Magnus båda var i början av tjugoårsåldern började de dejta. De är föräldrar till två barn.

Under de senaste 27 åren har han varit en oskiljaktig del av våra liv. Jag tvivlar på att han tänker så mycket på det, men då och då kommer han att nämna något positivt eller skicka ett komplimant SMS.

Cecilia berättade för Aftonbladet att han trasslade till efter min intervju med riksåklagare Krister Petersson, som han tyckte var intressant.

Cecilia gralde familj
Cecilia gralde familj

By Wishful