Världens största familj
Världens största familj

Världens största familj /\ Många individer fantiserar om att ha en stor familj, med många barn som springer runt i hemmet med sina små tassar. Vissa går ännu längre, till den grad att de är sjukt extrema.

Ziona Chana var utan tvekan en pappa som inte höll tillbaka. Under sin livstid lyckades han samla 39 äktenskap, 94 avkommor och hela 33 barnbarn.

Mizoram

I Baktawng Tlangnuam, en by i den indiska delstaten Mizoram, bor en enorm familj i ett fyravåningshus med 100 rum.

I juni fördes han till sjukhuset i koma och har legat där sedan dess. När han dog vid 76 års ålder fanns det inget mer att göra. Diabetes och för högt blodtryck upptäcktes hos honom 2013.

Ziona Chana

Chana Pawl, en kristen kult, leddes av Ziona Chana. Cirka 2 000 personer tillhör denna polygama grupp. Alla sektens medlemmar bor i nära anslutning till ledarens by och personliga bostad. 1942 bildade Ziona Chanas morfar religionen.

Ziona Chana sa till Reuters 2011 att han inte såg något slut på familjernas tillväxt.

Han erkände då att han skulle göra allt för att gifta sig (med fler kvinnor).

Enligt Mizorams premiärminister har en 76-årig man med 39 äktenskap, 94 barn och 33 barnbarn dött i nordöstra Indien.

Ziona Chana var ledare för en polygam kristen kult. Enligt lokala medier är hans 167 man starka familj den största i världen, med reservationen att den inkluderar hans barnbarn.

Världens största familj

Det finns en polygam mormongrupp i Kanada med en ledare som har 150 avkommor och 27 makar.

Cirka hundra rum ockuperade de fyra våningarna där Ziona och hennes familj bodde. Nära den 76-årige mannens eget sovrum delade hans fru en sovsal. När det gäller grannarna ville han ha sju eller åtta av dem vid sin sida varje minut varje dag.

Ziona uttryckte sin önskan att växa familjen i en intervju med Reuters 2011.

Vid den tiden tillade han, “Jag är beredd att göra vad som helst för att gifta mig (med fler kvinnor).” Den indiska sektledaren Ziona Chana dog i söndags efter att ha transporterats till ett sjukhus i den indiska delstaten Mizoram.

I ett uttalande på Twitter bekräftar delstatsguvernören Zoramthanga dödsfallet.

Jag säger hejdå till herr Ziona med tungt hjärta, som sägs ha varit överhuvud för världens största familj, med 38 kvinnor och 89 barn”, skrev han på Twitter.

Som många har hävdat genom åren är det oklart om Ziona Chana verkligen hade världens största familj. Lokala publikationer nämner ofta ett globalt rekord, men ingen verkar veta vad det heter.

Ett annat frågetecken är storleken på familjen, eftersom det har funnits ett antal motstridiga historier.

Världens största familj
Världens största familj

By Wishful