Clara henry friidrott
Clara henry friidrott

Clara henry friidrott /\ När jag var sex år gammal började jag delta i organiserade sporter som tennis och friidrott. Tidigare höll jag på med mycket höjdhopp, men jag slutade växa, så den grenen var inte längre världens bästa.

Istället för att jogga började jag sprinta. Jag var medlem i Mölndals AIK, men jag spelade inte så många matcher.

Yngre

Löpning har alltid varit en del av mitt liv eftersom båda mina föräldrar sprang och jag växte upp och följde med dem på deras joggor genom skogen. Under mina yngre år deltog jag i Lilla Varvet och Mellanvarvet medan de drev Göteborgsvarvet.

Jag byggde min första hemsida när jag var tretton år gammal. Det var bara två personer som var intresserade av mina berättelser: min mamma och mormor.

Clara henry friidrott

Efter några år upptäckte jag att det var mer underhållande att prata om vissa ämnen än att skriva om dem, så jag började videoblogga. För närvarande har jag en Youtube-följare på 350 000 personer!

Varje måndag lägger jag upp en ny fem minuters video på min YouTube-kanal. Dessutom är jag värd för en podcast, gör radiointervjuer, går på konferenser och undervisar i klasser. Jag stod för eftersnacket i Melodifestivalen, där jag pratade med artisterna och drog skämt med dem.

När jag har tråkigt ska jag bara springa utomhus. Jag är lite töntig, så jag vill göra saker på mitt eget sätt. För att springa tar jag ingen ledighet.

Ofta

Under tiden har jag flyttat till Stockholm och Kungsholmen. Det är här jag har en favoritslinga på 7-8 mil. I Göteborg springer jag ofta en 4 kilometer lång skogsslinga som är riktigt kuperad.

I år och förra året genomförde jag två varv runt Göteborg under min löparkarriär. Jag fick i uppdrag att twittra och instagramma liveuppdateringar från loppet, vilket gav mig en ursäkt att stanna och starta mer än en gång.

Jag fick höra att “spring istället för att gå dit och smsa”, varpå jag svarade “vad fan vet du?” “Kör du det här loppet för att ta reda på vem du är, eller är jag?”

I min kropp gör tanken på att jogga mig glad, och jag vet att det är en underbar idé. Sommaren är den enda tiden på året jag faktiskt överväger att springa, och jag har varit känd för att göra det bara för att det är varmt ute.

När det regnar eller snöar och det är kyligt springer jag bara några gånger om året. Kallt väder gör mig galen.

Clara henry friidrott
Clara henry friidrott

By Wishful