Erica Johansson Familj
Erica Johansson Familj

Erica Johansson Familj /\ Landvetter, Härryda kommunfödde Johansson var en lovande yngling som satte svenskt rekord på 6,50 meter och vann när han var 15.

1989 vann European Juniors silver. En andra 6.50 placerade henne i silvermedalj vid junior-VM 1990.

Iva Prandzheva vann bronsmedaljen vid junior-EM 1991 med ett språng på 6,50, precis före henne.

junior-EM

Vid junior-VM 1992 och 1993 års junior-EM tog hon guldmedaljer med 6,65 meter respektive 6,56 meter. Hon vann seniordivisionen vid inomhus-EM 2000 med ett språng på 6,89 meter.

Erica Johanssons

Enligt Erica Johanssons uppfattning hade frågan ingenting med verkligheten att göra. Många av de saker som sades och skrevs om mig var inte alltid korrekta.

Min syn på livet har inte alltid varit densamma sedan dess; När jag var yngre hade jag ett helt annat perspektiv. Det finns några saker jag har sagt som har orsakat en del kontroverser, men jag står fast vid dem. Det finns inget bortom min horisont som jag någonsin sett.

Enligt Erica Johansson tenderar en bild av sig själv som en lång och upprätt kvinna att överdriva hennes mått.

Jag minns en speciell händelse där jag råkade stöta på kvinnan som jag var på väg att ha en sexuell koppling med.

Erica Johansson Familj

Hon kom till beslutet att jag inte var den kille hon hade tänkt sig att jag skulle vara efter en kort utredning. Hon kom fram till att jag var en lugn och sanningsenlig person.

Du kan få en utmärkt bild av offentliga personligheter genom att titta genom trapphusets fönster. Ett intryck som kanske inte alltid stämmer.

Erica Johansson tog sig ganska snabbt upp i svensk friidrott. Det kom som en ganska chock. Hennes resa började i Landvetter, en liten stad öster om Göteborg.

Hon drog sig tillbaka från skridskoåkningen i slutet av säsongen 2001. Som svensk idrottare var Erica Johansson ett känt namn under förra seklet.

Som underdog besegrade hon sprintern Ann-Louise Skoglund och hennes lagkamrat Linda Haglund sommaren 1980 för att för första gången bli Sveriges främsta kvinnliga idrottare.

När hon var bara 15 år slog Erica Johansson Christina Sundbergs svenska längdhoppsrekord på 6,50 meter. Ett nytt rekord på 6,53 meter sattes av atleten.

Allt från glittrande humle till högljudda uttalanden skulle följa under det kommande decenniet. Media är ganska väl insatta.

Hon bar både lätta och tunga kläder vid olika tidpunkter. Överst på trappstegen är det kaxigt!

Erica Johansson Familj
Erica Johansson Familj

By Wishful