Erika johansson friidrott
Erika johansson friidrott

Erika johansson friidrott /\ Ursprungligen från Landvetter i Härryda kommun, Sverige, vann Johansson europeiskt juniorsilver 1989 efter att ha gjort det svenska rekordet med ett kast på 6,50 meter.

bronsmedaljen

Vid junior-VM 1990 slutade hon tvåa med ett hopp på 6,50. 1991 slutade hon fyra vid EM för juniorer med ett språng på 6,50, och missade precis bronsmedaljen på countback till Iva Prandzheva. Guld i junior-VM 1992 med en höjd på 6,65.

Vid EM

meter och 1993 års europeiska juniormästerskap med en höjd på 6,56 meter var höjdpunkterna i hennes fantastiska juniorkarriär. Vid EM 2000 inomhus vann hon guld med ett hopp på 6,89 meter, hennes bästa insats på seniornivå.

Erica Johansson har vigt sitt liv åt idrotten, och hon har inga planer på att sluta träna och visa hur man vårdar sin kropp för både unga och gamla.

Erica Johansson var ett av de mest igenkända ansiktena inom svensk friidrott i mer än ett decennium.

Under slutet av 1980-talet växte hon fram som ett underbarn och tog över stafettpinnen efter Ann-Louise Skoglund och Linda Haglund, sprinterfenomenet.

Erika johansson friidrott

Christina Sundberg hade haft det svenska rekordet i längd 6,50 meter, men Erica Johansson slog det med ett språng på 6,53 meter.

En beskrivning som inte alltid stämde utifrån vad hon såg och upplevde.

Många av de saker som har skrivits och sagts om mig var inte alltid korrekta, och jag ångrar en del av de saker som jag har sagt tidigare.

Sättet jag såg på saker när jag var ensam var inte alltid detsamma som jag såg på saker när jag var i en grupp. Jag har uttalat några konstiga uttalanden tidigare. Trots det hade jag inte för avsikt att skada någon.

15 kilometer öster om Göteborg ligger Erica Johanssons hemstad Landvetter.

Som ett resultat var hon avkomma till Eric och Monas förbund. På hemmet bodde också Monas ex-son, makens Joachim.

Enligt Erica Johansson var vi fyra. Min pappa hade tre andra barn, men de var alla vuxna och bodde inte längre hos oss när jag växte upp.

Joachim var det halvsyskon som jag hade mest gemensamt med. Under hela vår barndom växte vi upp som helsyskon.I september i år dog han av naturliga orsaker.

Erika johansson friidrott
Erika johansson friidrott

By Wishful