Peter hultqvist fru
Peter hultqvist fru

Peter hultqvist fru /\ Hultqvists mamma, som transporterades från Finland till Sverige som ung under andra världskriget, är av finskt arv.

Han tillbringade sin barndoms somrar i Kuusamo, sin mors by vid den finsk-ryska gränsen, som förstörts av sovjetiska soldater under fortsättningskriget.

Sveriges

1973, när han var femton år, gick han med i Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund. I en intervju med Mikael Holmström på Dagens Nyheter förklarade han sitt beslut att gå med med att säga:

Kommunismen

“Kommunismen var ett obefintligt alternativ för mig. Det gick inte ens över mitt huvud. Allt är helt utanför mitt kunskapsområde.

Jag har aldrig haft någon större samhörighet med högern. Jag har aldrig trott på fria marknadskrafter och tanken att saker och ting skulle lösa sig av sig självt.”

När Hultqvist gick ut gymnasiet 1977 inkallades han till Dala regemente och skickades till Falun för att tjänstgöra. Samvetsvägraren släpptes från fängelset efter att ha avtjänat mindre än 60 dagar, enligt rapporter.

Svenska Dagbladets försvarskorrespondent Jonas Gummesson vände sig till Hultqvist om hans militära utskrivning 2016 och han avböjde att uttala sig.

Peter hultqvist fru

Parallellt med sitt politiska jobb inledde Hultqvist en karriär som journalist 1977. Dala-Demokraten och Norrländska Socialdemokraten, två norrländska socialdemokratiska dagstidningar, samt .

Aktuellt I Politiken, partiets politiska veckotidning, anställde honom alla. Dala-Demokraten, där han suttit i styrelsen från 1994 till 2014, behåller honom som krönikör.

1989 till 2006 innehade Hultqvist posten som ordförande i Borlänges kommunstyrelse. Han var medlem i det socialdemokratiska partiets ledning 2005 till 2009. Efter att ha nominerats till riksdagen 2005 valdes han in 2006.

Ordförande i riksdagens försvarsutskott 2011 och 2014. Hultqvists fokus på militära frågor och starka ställning gentemot Ryssland inleddes för att få framträdande plats i det här inlägget.

Enligt Mikael Holmström på Dagens Nyheters försvarskorrespondent, Mikael Hultqvist, tyckte Hultqvists socialdemokrater att han var en “knäckare” för att han pratade så mycket om Ryssland.

Peter hultqvist fru
Peter hultqvist fru

By Wishful