Sara Bäckmo Familj
Sara Bäckmo Familj

Sara Bäckmo Familj /\ Sara Bäckmos stuga i Kalvsvik är helt klart bebodd av någon som tycker om trädgård. En paradrabatt visas tydligt på byns huvudväg och drar till sig åskådares uppmärksamhet.

När det kommer till att skaffa en frustuga följer romanförfattare, trädgårdsexpert och influencer i hennes fotspår.

Skillnadens

Min fantastiska familj och jag delar ett rörigt hus på landet. Skillnadens heter orten, men det senaste året har jag även en egen liten skrivarbod.

karmosinröd

Huset kallas för “min frus stuga” av mig. Det är en karmosinröd, vitknuten stuga som tidigare var kyrkvaktmästarbostaden uppe på vår bys berg och den heter Berghem.

Omkring 1910 flyttades den två våningar höga viktorianska stugan med brutet tak hit. Tre år efter min födelse köpte min mamma sitt första hem.

Sara Bäckmo Familj

De senaste 40 åren har hon bott i sitt andra hem, vilket naturligtvis inspirerade mig. Med fyra barn i huset kan det bli lite rörigt och trångt.

Jag letade efter en plats där jag kunde komma med nya idéer och arbeta med dem. Det finns en utbredd uppfattning att i ett dualistiskt system måste allt ske i samförstånd. Det borde dock finnas en plats där vuxna kan leva ut sina fantasier.

Jag tillbringar en natt i veckan i stugan. Philip är tre kilometer ifrån barnen, så han ger dem en kram och en puss. Jag står på trappan och vinkar till familjen när de tar sig till badet.

Den här tiden förra året började mina blogginlägg kännas lite repetitiva. Det var dags för ett nytt hus och en ny köksträdgård, så jag berättade för min man.

När Philip såg annonsen för stugan visste han att han var tvungen att köpa den. En pinne sattes in i jorden innan jag gick in i byggnaden för att se var jag kunde växa.

Eftersom fastigheten ligger på ett berg fanns det areal att köpa. Trots att området hade framstått som öde ett tag började jag känna mig optimistisk. Jag svämmar redan över av färskvaror och blommande blommor.

Bästa husförslaget från Sara Bäckmo: Jag tycker att städningen borde minska. Som ett resultat kommer du att ha mer fritid att njuta av och utöva dina intressen.

Det är en plan. Om vi ​​städar mindre kan vi få fler böcker skrivna, fler hundpromenader och mer strandtid.

Göteborgs skärgård är där jag föddes och växte upp som öbarn. Huset ligger på byns enda klippa. Sjön Snen kan skymtas härifrån. Trots att byn är omgiven av skog har stugan en skärgårdskänsla över sig, trots sitt läge.

Jag planerade ingenting; Jag har precis flyttat in och nöjt mig med det som fanns där. I slutändan var det viktigaste att huset var mitt att äga.

På grund av detta kommer jag att kunna lämna mina spår när jag går. Det är mycket mer grönska nu, men det är fortfarande riktigt charmigt och välskött. Vita golv irriterar mig. Jag skulle föredra grått för att låta mig ha mina jordnära skor.

Sara Bäckmo Familj
Sara Bäckmo Familj

By Wishful