Stockholm
Stockholm

Scavazza flickvän /\ Den svenska kocken Mathias Dahlgren vann kökstävlingen Bocuse d’Or 1997. Han är en utmärkt kock.

Sverige

Kocken Dahlgren har blivit vald till Årets Kock i Sverige totalt fyra gånger, senast 2012. 1996 till 2005 drev han Bon Lloc, en Michelin-restaurang i Stockholm, som han korades till vinnare av.

Stockholm

Mathias Dahlgrens restaurang öppnade på Grand Hotel i Stockholm 2007. Den belönades 2008 med en Michelinstjärna.

Det var bara den andra svenska restaurangen någonsin att uppnå två Michelin-stjärnor 2009. Den första mottagaren av denna ära var Edsbacka krog.

Även i samma struktur belönades matbaren med en Michelinstjärna.

Några av världens främsta restauranger debuterade 2009, och många av dem är fortfarande starka idag. Som docent vid Ume universitets Restaurang- och livsmedelsakademi arbetar Mathias Dahlgren sedan 2008.

Många är nyfikna på Mathias Dahlgren och vill veta mer om hans bakgrund, men de vet inte. Titta på det där! Det finns inga uppgifter om.

Stockholm

Mathias Dahlgrens etnicitet, enligt IMDb och Wikipedia. Du kan lära dig mer om Mathias Dahlgrens religion och politik genom att läsa den här artikeln. Läs inlägget igen efter några dagar om du vill.

Mathias är en av världens rikaste kockar och en av världens mest kända. Han uppskattas ha ett nettovärde på cirka 1,5 miljoner dollar av många källor, inklusive Wikipedia, Forbes och Business Insider.

Sveriges bästa kock, Mathias Dahlgren, kommer från Göteborg. Hans guldmedalj vid Bocuse d’Or, kockarnas världscup, är det enda för en svensk kock.

Nu driver Mathias Dahlgren Rutabaga och Matbaren på Grand Hotel, Green Rabbit och Overseas. Många recept har publicerats av honom.

Stockholms Grand Hotel är hem för två Michelin-restauranger som ägs av samma svenske kock. Maten i matbaren och i matsalen är snabb och långsam, men båda är utmärkta.

Som pionjärer inom den nya nordiska cuisine-rörelsen hade de två restaurangerna som mål att stödja och förmedla olika aspekter av kockens gourmetkoncept.

Stockholm
Stockholm

By Wishful