Henrik schyffert längd
Henrik schyffert längd

Henrik schyffert längd /\ Sigtuna kommuns Rosersberg är där Henrik Schyffert växte upp efter att hans familj flyttade från Ronneby.

Tyskland

Både hans far och mamma hade karriärer inom besökssektorn innan de träffade honom. Före andra världskriget emigrerade hans farfar från Tyskland.

Schyffert

För att börja arbeta på MTV hoppade Schyffert av gymnasiet. Schyffert var en stor kraft bakom bildandet av bandet Killinggänget efter att ha arbetat på Sveriges Radio P3 med radioprogrammet Hassan och på ZTV.

I manegen med Glenn Killing skapades av gruppen (senare även som scenshow på Berns). Efter framgångarna med NileCity 105.6, Percy Tears och Four Little Movies fortsatte gruppens framgångar.

Schyffert började vara värd för riksdagen i TV4 2003 under en kort period. 2004 gick han med i samma program som paneldeltagare för andra gången.

Hans ståuppkomikarriär började samtidigt. Swedish Standing Gala erkände honom som årets nykomling 2003 för hans tidiga framgångar. Hans framgångar har bestått och 2007 och 2016 blev han framröstad som Årets manliga komiker.

90-talet – A Defense Speech, en enmansshow, lanserades den 4 december 2007. På Cirkus i Stockholm den 23 maj 2009 anordnade Schyffert den sista föreställningen, som sändes live på SVT 1 och streamades online.

Henrik schyffert längd

Schyffert är mest känd som medlem i popbandet Whale. Sedan finns det annonser och musikvideor som han har regisserat tillsammans med Johan Rheborg.

Till sin långfilmsdebut 2020 regisserade Schyffert Spring Uje spring, en bearbetning av Uje Brandelius självbiografiska föreställning med samma namn (Spring Uje spring). Filmen nominerades till sex priser på Guldbaggegalan 2021, och den tog hem tre, inklusive bästa film.

När Fredrik Lindström tog över som deras medarbetare och delägare. Under åren som följde blev Hassan framträdande som något av en kultfilmsklassiker.

Sju CD-skivor med programmets program gjordes tillgängliga för allmänheten från och med oktober 2008.

“Hobo Humpin’ ‘Slobo Babe”, en duett med Gordon Cyrus och Cia Berg, som var hans ex-flickvän på den tiden, släpptes 1993. Valar var det vanliga namnet för dem.

Det var inte förrän 2012 som Wales debutalbum, We Care, äntligen släpptes. Efter släppet av deras andra album, All Disco Dance Must End in Broken Bones, 1998, släppte bandet sitt tredje album.

En turné med Blur 1995 var en av många som bandet deltog i när de var på resande fot. I slutet av 1990-talet upplöstes Whale.

NileCity 105.6, Percy Trar och Four Sm Movies är alla program som han och resten av “Killing”-gruppen har producerat, tillsammans med några till.

Four Shades of Brown nominerades till fyra Golden Bug Awards 2005 och vann två av dem, inklusive bästa film och bästa manliga huvudroll. Förutom att skriva och regissera bilden spelade han även som Richard.

Henrik schyffert längd
Henrik schyffert längd

By Wishful