Lasse holm sjuk
Lasse holm sjuk

Lasse holm sjuk /\ Jag ökade på mina träningspass. Det faktum att jag kan jogga igen är en otrolig välsignelse.

Artros

Lasses knä saknar fortfarande brosk. Artros har eliminerats genom att träna lårmusklerna som stödjer knäna.

Gud och tackar

För första gången i mitt liv känner jag mig mer fysiskt vältränad än när jag var 45 år. Varje morgon ber jag till Gud och tackar honom för denna disciplin.

Löpare och golfare tvingades ge upp sina fritidssysselsättningar på grund av smärtan av artros. Programledaren och artisten Lasse Holm förblev dock orubblig i sin träning, och han kan nu leda den aktiva livsstil han älskar.

Sandgropen i slutet av den röda löparbanan är målet för Lasse Holm. Idrottare av högsta kaliber tränar med TV4:s programledare, artister och meteorologer, allt i en vänskapsmatch på Stockholms Stadion.

Från och med 1995 är han en “Aim for the Stars” utropare och programledare. I vinnarens huvud börjar det gå utför.

För att göra sig redo att hoppa långa hopp spurtar Lasse Holm som en galning. Lyfter och landar på himlen. När han landar på sanden känns det som om den kraschar i hans knä.

Något verkade haka där. Efter en tidigare knäskada och många fall i svarta backar i Österrike och USA förklarar Lasse Holm sitt tillstånd.

Han fördes med luft till Karolinska Institutet i Stockholm. Det fanns inget brosk kvar på ena sidan av höger knä, enligt röntgenbilderna.

Hans knä har olidlig smärta dagen efter längdhoppet, och han kan inte göra något ansträngande under resten av dagen.

Skidåkning, golf och jogging har alla varit bland mina favoriter tidigare. Att uppleva smärta och funktionsnedsättning direkt var demoraliserande.

Ortopeden informerade patienten: “Du har två alternativ.” Det är upp till dig: “Operera dig antingen eller träna som en galning för att stärka ditt knä.”

Lasse Holm var bekymrad över möjligheterna till operation och ansåg att det var att föredra att gå oklippt.

Lasse holm sjuk

Han funderade: “Hur håller jag uppe min upptagna livsstil?” Han rekommenderades av en sjukgymnast att använda ett gummiband för att stretcha och att träna ofta.

Ett nytt kapitel i mitt liv har börjat. En motionscykel, roddmaskin och balansbräda installerades i logen på Lasse Holms lantgård, en bondgård vid Vätterns norra strand. Han tränade på gymmet och sitt boende i Stockholm.

Han studerade artros, gjorde lite forskning online och köpte några träningsapplikationer. “Jag ska laga det här!” tänkte han för sig själv. Om träningen inte fungerar måste jag opereras. “

Det tog sex månader av konstant ansträngning att återhämta sig. Därefter kunde Lasse Holm så smått börja belasta knäet igen, vilket förbättrades med tiden. Han kunde spela en runda golf och jogga några kilometer i skogen efter ett tag.

Lasse holm sjuk
Lasse holm sjuk

By Wishful