Micael Bydén Familj
Micael Bydén Familj

Micael Bydén Familj /\ Micael Bydén, Sveriges överbefälhavare sedan 2015, är en stjärngeneral. Om den är stor är den vanligtvis extremt utmärkt för mig.

bättre arbetsvillkor

Tidigare var jag övertygad om att andra hade bättre arbetsvillkor och jag kunde inte se mig själv i den här positionen. Jag tycker fortfarande att det är konstigt ibland.

möjlighet att


Han hänvisar till sig själv som en “country boy” som har möjlighet att resa jorden runt i jobbet.
Det finns många sammanträffanden som ledde till slutsatsen att det var jag som var ansvarig.

På sitt kontor vid Stockholms garnison, där trupper, brådska och flaggor fyller utsikten, anmärker han: “Jag kan ödmjuka mig innan det.”

Att vara Sveriges överbefälhavare är en unik position som kommer med mycket ansvar. Sveriges val kan ifrågasättas om hur de förberedde landet för ett överfall.

Vi är bättre förberedda nu än vi var för några år sedan när det kommer till det nationella försvaret. Vi måste sätta oss själva i sammanhanget med resten av universum.

Grundfrågan är om Sverige går tillräckligt snabbt framåt i jämförelse med resten av världen. Ryssland har till exempel ägnat mycket tid och resurser åt att stärka sin militär.

Micael Bydén Familj

Det är där vi kommer till korta. Resurserna vi har är begränsade, så vi måste anpassa oss efter dem.

Inget av ovanstående val är sant. Ryska aktioner i Ukraina och Krim har bland annat orsakat kaos i Europas säkerhetssituation sedan de båda illegalt annekterades av ryssarna 2014.

För att uppnå politiska mål använder Ryssland militärt våld. Samtidigt är ett väpnat angrepp mot Sverige fortfarande osannolikt, vilket bör noteras.

Ledarskap med en mjukare touch.

Micael Bydéns goda sömn är kanske det mest talande tecknet på säkerhetsteamets allmänna hälsa.

På natten sov jag lugnt. Jag kan inte vara vaken tillräckligt länge för att avsluta en bok för jag somnar direkt.

Några moln av oro kvarstår trots en lugn natts sömn.

Terrorism, organiserad brottslighet och främlingsfientlighet kan vara ett mycket allvarligare hot mot Sverige än ett direkt militärt hot.

Men jag kan inte låta bli att oroa mig för utmaningar för vår demokrati och vår kärntro. Jag tror starkt på behovet av att se upp för varandra och sätta andras behov före våra egna.

I sin roll som OB ställs han även personligt till svars för välmåendet för företagets 50 000 anställda. Vad kan du berätta om hans förmågor som kock?

Micael Bydén Familj
Micael Bydén Familj

By Wishful