Frida östberg Familj
Frida östberg Familj

Frida östberg Familj /\ Det finns stöd för bättre skydd för kvinnliga idrottare som väljer att skaffa barn under hela sin yrkeskarriär i en diskussion publicerad av DN.

fått chansen

SVT Sports expert Frida Ostberg är en av dem. Om hon hade fått chansen tidigare i livet tror hon att hon skulle ha fött sina barn tidigare än vad hon har gjort.


Det fokuserade om samtalet på den aktuella frågan. Att signera dokumentet var en bris. Ostberg hävdar att den som inte håller med om ett sådant påstående är en ensamvarg.

Algarve Cup

Hon märkte att flera amerikanska spelare tog med sig sina barn till Algarve Cup, och antingen barnvakterna eller barnens pappor tog hand om dem medan spelarna tävlade, eftersom hon tittade noga. Hon kom att tro att hon kunde få barn efter detta möte.

De säger att det är en helt annan ekonomisk verklighet i den regionen än den är här, och hon skojar inte.

Beslutet att bilda familj var en självklarhet för kvinnan själv.

Hon berättar vidare att hon och hennes man kan ha bildat familj tidigare om det andra alternativet hade funnits.

– För mig var det inget annat än en lek. Din återkomst var utesluten. Tanken på att få barn skulle sätta stopp för min karriär förvånade mig inte det minsta.

Det jag trodde var sant innan är inte längre giltigt. Du kanske till och med kan återhämta dig, eftersom situationen ofta förbättras.

Frida östberg Familj

Ostberg söker råd om hur man återgår till jobbet efter mammaledigheten och hur man tränar efter förlossningen.

Enligt hennes mening, liksom de som kommenterat debattartikeln, borde bättre ekonomiska strukturer införas för att tillåta kvinnliga elitidrottare att tävla utan stöd från lag.

Som samhälle strävar vi efter att alla ska ha lika tillgång till samma möjligheter och denna fråga måste lyftas fram.

Men med tanke på att det är kvinnor som föder barn kommer det inte att vara fallet i praktiken. Vem ska ansvara för att mödrar till högpresterande idrottare har mer ekonomisk trygghet?

Fotbollssporten är Ostbergs fokus och han säger att klubbarna inte har de resurser som krävs för att tävla.

Du är skyldig dig själv att ta upp det. Tänk på fackföreningarna såväl som på sponsorerna. Dessutom måste fackförbunden hålla kontakten med spelare, eftersom att vidta någon åtgärd skulle vara omöjlig utan att först engagera relevanta parter.

Tre barn och en make. Sveriges mest kända fotbollsspecialist. Hagglunds, Ume IK, Linköping, Chicago Red Stars, Enkoping, och Sandvik är några av klubbarna representerade som spelare. Bland utmärkelserna som tilldelades honom är följande:

Sverige vann Champions League 2003 och 2004 och VM-silver 2003. Man vann även SM-guld 2001, 2002 och 2003.

Frida östberg Familj
Frida östberg Familj

By Wishful