Rickard sjöberg längd
Rickard sjöberg längd

Rickard sjöberg längd /\ Enligt Rickard är det så. Den svenska journalisten, tv-värden programledaren Arvid Sjöberg.

Det har varit sedan 2005 som han har varit programledare i TV4 som heter Postkodmiljonare. Medan han föddes i Södertälje,

Sommaren

växte Sjöberg upp i Tyresö, där han studerade journalistik 1991 och 1994. Sommaren 1993 började han arbeta i SVT:s Jönköpings högkvarter.

Under samma år anställdes han av TV4 i Växjö som reporter och programledare på den nystartade lokalstationen, TV4 Sydost.


För mina eftergymnasiala planer sökte jag till ekonomi- och journalistprogrammen på en rad olika högskolor. Journalistlinjen svarade först, och jag blev ombedd att vara medprogramledare. Det är bara så det är.

Men om jag inte nu vore anställd skulle jag vilja prova mig fram som hotellchef.
Han berättar för Expressen att han tillbringade sommaren i den svenska sommaridyllen på Gotland, där Rickard Sjöberg, 51, säger sig ha tillbringat barndomens somrar.

Med undantag för att “rabbinerna” grävt hål i hans kolonilott och paddelbommen som förorsakar honom blåöga, har sommaren varit fantastisk.

TV4:s mångåriga “Postnummermiljonär” leds av Rickard Sjöberg i 16 år nu.

Rickard sjöberg längd

– På ytan kan det se ut som att jag alltid går i mina föregångares fotspår. Jag tar inga stora språng, men jag tar några nya steg. Som ett exempel har jag skapat en bok om det vanliga livet, som jag verkligen tycker om att skriva.

Rickard Sjöberg tillbringade ett år i Botswana, ett södra afrikanskt land. Hans föräldrar arbetade på den svenska utvecklingsbyrån SIDA i många år medan han växte upp i Sverige.

Annika var den första att höra om situationen och hon hoppade på chansen att hjälpa till. När hon frågade om vi hade ett ledigt rum, tillade hon, “Vi kommer att ta emot en ny medlem i familjen inom kort”.

Rickard och Annika Sjöberg, båda 52, delar sitt hem med barn från tidigare relationer, liksom många andra. 2015 knöt de ihop säcken och har två tonårssöner och döttrar. Den här gången skulle det bli en ny ankomst.

Eftersom det finns så mycket fientlighet i samhället idag vill Rickard Sjöberg inte prata om familjen som tar emot invandrarbarn. Förutom att uppmuntra sin egen familj hoppas han kunna inspirera andra att följa efter när de får chansen.

Eftersom vi tror på den här formen av integration ska jag berätta om det. I det här landet är vi många som är villiga att öppna våra hem, även för en kort tid. Oavsett vår politiska ideologi måste vi ta hand om dem som är här.

Rickard sjöberg längd
Rickard sjöberg längd

By Wishful