Släktgård Halland Barn
Släktgård Halland Barn

Släktgård Halland Barn /\ DN rapporterade förra veckan att sju ungdomar från samma familj bodde isolerat på en gård i Halland, Sverige.

ungdomar

De har inte varit i skolan för familjens ungdomar som är skyldiga att gå i skolan. Dessutom har föräldrarna avbrutit alla band till medicinska leverantörer, inklusive en BVC och tandläkare, och den två år gamla flickan är oregistrerad med någon myndighet eller avdelning.

Trots upprepade rapporter om oro har polisen emellertid fått information om familjen.

Hemskola har tillhandahållits till alla barn i hemmen, enligt deras föräldrar.

grundlig

Det tog emellertid socialtjänsterna flera år innan de inledde en mer grundlig utredning.

Den administrativa domstolen beslutade i mars att tre av gårdens syskon kommer att vårdas av LVU. Men när polisen och arbetsgruppen anlände till gården hade ungdomarna redan tagits hand om av sina föräldrar.

Släktgård Halland Barn

Föräldrarna hade rapporterats till polisen av sociala tjänster på grund av deras godtyckliga beteende med sina barn. Eftersom de inte tog bort sina barn från ett familjhem beslutade myndigheterna att inte förfölja fallet.

Ett “ögonblick 22” används för att karakterisera händelsen.

Som ett resultat hade ingen kunnat hitta ett hem för dem. Kammares åklagare Eva Lotta Swahn berättar för DN att detta är ett lagligt tomrum.

En polisoperation i Dalarna, cirka 50 kilometer från familjegården, tog barnen i förvar på söndag.

Diana Qudhaib, Bergslagen Police Region Press talesman, sa att officerare utbildade för att hantera ungdomar arbetade med ärendet; De var klädda i civila kläder vid den tiden så att de kunde hanteras så diskret som möjligt.

Släktgård Halland Barn
Släktgård Halland Barn

By Wishful