Birgitta Ohlsson Sjuk
Birgitta Ohlsson Sjuk

Birgitta Ohlsson Sjuk /\ Tidigare minister Birgitta Ohlsson, 46, har bröstcancer.I ett känslosamt inlägg på sociala medier skriver hon:Jag pendlar mellan känslan.

genomgått

av att det här bara är en otäck mardröm att någon ska väcka mig för att faktiskt se mig själv tidigt på våren ha genomgått cellgifter, operation och strålning och kunna planera vår flytt till USA.

Diagnosen

Den före detta toppliberalen fick beskedet av en läkare för bara ett par veckor sedan. Diagnosen var bröstcancer med lymfkörtelmetastaser, dottertumörer.

Hon kom snabbt under behandlingen och genomgår nu cellgiftsbehandling.

Svensk sjukvård – från husläkare som larmade direkt till att jag redan påbörjat en svår behandling har varit utmärkt resultatmässigt. Och sympatisk. Det är viktigt, skriver Birgitta Ohlsson på Instagram.

Riksdagsledamot i 16 år

Birgitta Ohlsson var riksdagsledamot för Liberalerna i 16 år och har tidigare bland annat varit EU-minister och demokratiminister. Nu jobbar hon på Nationaldemokratiska institutet och uppger att hon kommer att fortsätta arbeta under behandlingen.

– Mina chefer och närmaste medarbetare på NDI är mycket stöttande. Jag ska fortsätta arbeta utifrån min förmåga. Att göra genuina ansträngningar för att stödja frihetskämpar runt om i världen är mitt livselixir.

Birgitta Ohlsson Sjuk

Madeleine Albright hävdar ofta att hon är en “orolig optimist” om demokratins tillstånd i världen. Jag måste översätta detta till min hälsa och försöka vara glad – om än orolig – även när det känns tungt.

Hennes närmaste har stöttat henne sedan beskedet kom:

– Och du, den lilla kretsen av familj, släkt och vänner som visste, jag är så tacksam att jag har dig mitt i detta, tillägger hon följt av ett rött hjärta.

Aftonbladet har ännu inte lyckats nå Birgitta Ohlsson.

Jag pendlar mellan känslan av att det här bara är en otäck mardröm som någon kommer att väcka mig ur för att faktiskt se mig själv under tiadigvåren.

ha genomgått cellgifter, operation och strålning”, skrev Birgitta Ohlsson på Instagram i augusti i år när hon gick ut med det faktum att hon led av bröstcancer.

I helgen gav Birgitta sina 12K Instagram-följare en ny uppdatering om sjukdomsförloppet. Hon skrev:

“Igår gjorde jag min åttonde och möjligen sista cellgiftsbehandling. Man vet aldrig. Till och med min piccline – slangen som via en nål i armen via venerna färdades bara upp till 1,5 centimeter från mitt hjärta är nu utdragen”

Birgitta Ohlsson Sjuk
Birgitta Ohlsson Sjuk

By Wishful