Donatella versace ung
Donatella versace ung

Donatella versace ung /\ Donatella var det yngsta av fyra barn som föddes i Reggio di Calabria, Italien. Hennes mamma ägde en skräddarbutik där hon tillverkade plagg åt lokala fashionistas och sålde.

Tinas äldsta

dem till sin pappa, som var säljare. Tina, Tinas äldsta syster, dog i unga år. I sin barndom hade Donatella två bröder, Gianni och Santo, som hon hade ett nära band med.

Florens

Gianni tog den unga kvinnan till Florens efter att hon tagit examen från gymnasiet och college. När det kom till modedesign ansågs staden vara den bästa i världen.

Eftersom Gianni Versace startades av den äldsta brodern och hans släktingar blev det ett familjeföretag. Som en nick till sin syster skapade Versace också den berömda doftlinjen Blonde och Versus.

Donatellas debutklädlinje gick inte bra för allmänheten eller branschinsiders. Trots det förblev den unga kvinnan envis, designade nya modeller och förfinade tidigare osynliga kollektioner. Det var inte Donatellas mål att efterlikna sin berömda äldre bror, utan snarare att skapa något nytt.

Designerns stil utvecklades med tiden och blev mindre förförisk och aggressivt ljus som modehusets grundare valde. När Versace debuterade sin “skogsgröna”.

Versace-klänning blev hon känd. När Jennifer Lopez bar den där outfiten på Grammisgalan var den banbrytande. Donatella fick äntligen det erkännande hon hade väntat på.

På kort tid överhuvudtaget hade hon förvånat publiken ännu en gång när hon utnyttjade sina kontakter för att få in en stjärnspäckad lineup för sin modevisning, inklusive .

Christina Aguilera, Madonna, Demi Moore, Beyoncé och mer. Som ett resultat var Donatella den första att använda denna taktik i sina designs.

Medan Palazzo Versace i Australien byggdes för att reparera familjens rykte, öppnade ett annat Palazzo Versace-hotell sina dörrar i Dubai strax efter. För dem designade Donatella en unik uppsättning möbler och sängkläder.

Enligt Donatella hade hon inga planer på att göra karriär utanför modebranschen: “Jag visste att jag skulle jobba inom mode; jag tänkte ärligt talat inte på något annat.”

Donatella versace ung

Giannis syskon Donatella och Santo flyttade till Milano 1976 för att vara närmare honom. 1977 gav sig de tre ut på en tre veckor lång pressturné i USA som förberedelse för lanseringen av varumärket Versace.

Som vicepresident för varumärket Versace samarbetade Donatella med Gianni i alla initiativ, särskilt inom styling, byggande av varumärkesimage och design av accessoarer som skor eller väskor. Versace bildades 1978.

Genom att skicka sin dotter till en auktion 1982 hade Gianni säkrat den Milanesiska herrgården där Versace så småningom skulle etablera sitt huvudkontor och handla på Via Gesù 12 i Milano.

Som en kreativ partner och musa är Donatella universellt accepterad.

1989 gav Gianni Donatella en gul diamantring som ett tecken på hans tillgivenhet för henne och den nya blonda doften han hade skapat för henne.

Varumärket Versace drevs till stor del av Donatella Versace under Giannis återhämtning från en malignitet i vänster öra 1996 och början av 1997.

Versaces personliga liv har varit mindre framgångsrikt än hennes professionella. Tidigare var hon gift med Paul Beck, en modell och skådespelare som hon fick två barn med:

Allegra och Daniel. Hon var däremot missnöjd med äktenskapet och bestämde sig för att skilja sig från sin man. Allegra fick 50 % av Versace-aktien, vilket gjorde henne till den främsta arvtagaren till sin berömda farbror.

Donatella versace ung
Donatella versace ung

By Wishful