Edvin ryding föräldrar
Edvin ryding föräldrar

Edvin ryding föräldrar /\ Mannen under trappan, Fröken Frimans krig, Kronjuvelerna, Stig-Helmer-berättelsen,Nobeltestamentet och flera andra filmer om Annika Bengtzon gjordes alla 2011. Ryding gjorde sin skådespelardebut vid fem års ålder i Mannen under Trappan 2009.

Alla barn

Sveriges Radios julkalender Alla barn firar jul använde sin röst som berättare för en animerad svensk-dansk långfilm Resan till fjäderkonungens rike.

Ek och SVT

I Unga Radioteaterns miniserie Lars journal spelade han huvudrollen både 2013 och 2014. Gsmammans yngste son Linus Ek och SVT:s omtalade Storm på Lugna gatan 2018:s Sylvester Silfverhielm har varit hans senaste roller.


Hans födelsedatum var den 4 februari 2003 i Hedvig Eleonoras församling i Stockholm, Sverige. Lars Edvin Folke Ryding, en skådespelare från Sverige, föddes det datumet. [Referens krävs] Hans mest kända roller är Linus Ek i Gsmamman (2015), Viktor i lska mig (2019).

Gunnar Andersson i Fröken Frimans krig (2013), och Prins Wilhelm i Young Royal (2015). Efter att ha gjort sin skådespelardebut i tv-serien Mannen under trappan 2009, har.

Ryding därefter medverkat i en mängd olika filmer, inklusive Fröken Frimans krig, Stig-Helmer-historien, Nobeltestamentet och ett antal filmer om Annika Bengtzon, som alla släpptes 2011.


Ryding är född och uppvuxen i Stockholm. I den svensk-danska långfilmen Resan till fjäderkungens rike röstade han huvudpersonen och i.

Edvin ryding föräldrar

Sveriges Radios julkalender Alla barn firar jul gav han rösten till en annan huvudperson. Under två säsonger gjorde han huvudrollen i Unga Radioteaterns dramatisering Lars dagbok.

Som Linus Ek, yngste son till Gsmamman-stjärnan Linus Ek, har han medverkat sedan 2015. En annan väl mottagen roll för honom var den som Sylvester Silfverhielm i SVT:s semesterspecial Storm på Lugna gatan 2018.

Hela världen bevittnade Edvin Rydings upphöjning till posten som prins Wilhelm. “Young Royals”, en originalkomedi från Netflix om en high school-romance mellan Wilhelm och hans vän Simon, steg omedelbart till toppen av tjänstens mest sedda serielista.

På några veckor hade Ryding mer än en miljon Instagram-följare.

En massiv och märklig sensation genomsyrar miljön här. Många vill veta vad jag gör till vardags och hur jag spenderar min tid, trots att jag är samma person som jag alltid har varit. Mitt på gatan stannar folk för att fota.

Ryding bär en tung kappa till skolan och bär skoldatorn i en bärsele på höger arm. Anekdoter om hans liv finns utsmyckade på hans HP-laptop.

Edvin ryding föräldrar
Edvin ryding föräldrar

By Wishful