Erik niva längd
Erik niva längd

Erik niva längd /\ Draghunds-SM för Norrbottens-Kuriren var en av Erik Nivas första uppgifter som journalist. Ändå började han sin karriär som fotbollsjournalist i London med publiceringen av FourFourTwo.

Mitthögskolan

Genom sina studier vid Ume högskola och Mitthögskolan hamnade han 2003 på Sportbladet efter avslutade studier.

New World Football

Ett år senare skrev Liven en uppföljningsbok till Nivas The New World Football. Bortsett från det medverkar han i SvenskaFans.coms Euro Talk och Aftonbladet TV:s Laul Calling, där han debatterar med Robert Laul och Simon Bank.

Erik niva längd

Sedan hösten 2010 har Niva även fungerat som studioexpert för Viasat Fotbolls Champions League- och Premier League-sändningar, med bland annat Ola Wenström och Ola Andersson.

Dokumentären Rättskiparen, som Niva medverkade i med Mattias Löw, regisserades av Löw.Niva och Charlotte Gyllenhammar tävlade i tv-programmet P spret under säsongen 2016–2017.

Niva och Martin Mutumba samarbetade i boken kta hele vägen (Mondial) hösten 2020.

En roll som Niva spelade i den första säsongen av Farmen 2001 ledde till hennes engagemang i denna tv-produktion.

För att ta reda på hur mycket av det du ser i reality-tv-program är baserat på fakta och hur mycket som egentligen är en vinklad lögn, gav sig Niva och hans mediestudenter ut för att genomföra ett experiment.

Niva bestämde sig för att ta på sig rollen som en medveten straight-edge kille och ljög om sin egen identitet. Operation “Commando Hans Fahlén” var operationens hemliga kodnamn.

Martin Mutumba och Niva samarbetade om boken “kta hele vagen” (Mondial). Släppt hösten 2020.

Niva återupptog sin roll från Farmen 2001:s första säsong som gäststjärna i denna nya show. Niva och några av hans elever i media bestämde sig för att undersöka hur mycket av det de ser i dokusåpan är fakta och hur mycket som är ett skumt bedrägeri.

De ville ta reda på det. Niva tog det medvetna beslutet att lura sig själv och sätta upp en trevlig show. Kodnamnet “Kommando Hans Fahlén” antogs för att dölja verksamhetens sanna natur.

Erik Niva tittar på den andra halvan av Champions League-matcherna från studion, med fötterna på bordet. Inget av spelen intresserar honom.

Erik niva längd
Erik niva längd

By Wishful