Therese Strömberg Föräldrar
Therese Strömberg Föräldrar

Therese Strömberg Föräldrar /\ Journalisters CV:n granskas av dem som rekryterar dem. Därför bör ditt CV vara enkelt att läsa och snabbt att skanna. Trots det finns det fortfarande mycket du kan göra för att sticka ut från de andra.

Sverige


Glenn Strömberg föddes i Göteborg, men flyttade till Lerkil, Sverige, när han var bara sex år gammal. Strömberg började spela bordtennis på Lerkils IF efter att hans familj flyttade till Vallda 1968. Lerkils IF (Kungsbacka kommun) bordtennisspelare.

Hallänningen

Strömberg gjorde en stor karriär på 1970-talet. Som 14-åring kvalade han in till högsta serien med Lerkil. Hallänningen har vunnit åtskilliga häradstitlar i sitt hemlän.

Han var också en skicklig fotbollsspelare och kom med i Hallands juniorlag och pojklandslaget (40-mannatopp). 1977 blev IFK Göteborg lagets nya hemvist.

Det var tack vare Benficaaffären som Lerkil skaffade kontanter som klubbens ekonomi räddades och grunden till en fond. Med ett snitt på 4,53 av 5 gick han ut gymnasiet.

Therese Strömberg bevakar svensk och internationell fotboll för Expressen. Från början hade hon en tydlig vision om vad hon ville åstadkomma, och hon har aldrig vikat från den vägen.

Glenn Strömberg var en stigande stjärna i IFK Göteborg och en drivande kraft i lagets framgångar. Den 16 april 1979 gjorde han FF-debut och gjorde mål mot Kalmar FF.

Efter debuten döptes han till “Glennsande” av kritiker. Sven-Göran Eriksson var tränare i IFK Göteborg, där Strömberg gjorde sitt namn på 1980-talet.

Therese Strömberg Föräldrar

Strömberg vann svenska mästerskapet 1982 med IFK Göteborg efter att ha besegrat Hammarby i finalen. Första svenska lag någonsin att vinna UEFA-cupen efter sista triumfen över västtyska Hamburger SV samma år.

Den 10 januari 1983 lämnade Strömberg Blvitt och gick till Benfica, där Sven-Göran Eriksson var tränare, för att fortsätta sin proffskarriär.

Benficas ligamästerskapslag 1983 och 1984 innehöll de två svenskarna. Som Strömberg förklarade i en intervju med SVT var en av anledningarna till att han aldrig gillade Portugal att han hade svårt att förstå språket där.

Strömbergs yrkeskarriär fortsatte i Atalanta, Italien, den 7 juli 1984. Strömberg tog sig snabbt upp i Atalanta och blev en berömd figur i Bergamo. Atalanta spelade i åtta säsonger, varav de fyra senaste fick det svenska landslaget bära kepsen.

Therese Strömberg Föräldrar
Therese Strömberg Föräldrar

By Wishful