Leif gw persson ung
Leif gw persson ung

Leif gw persson ung /\ Svenska folket ser honom som en familjemedlem. Det är inte ovanligt att se Leif G. Persson i tv som expertkommentator i olika frågor. En hel del deckare och debattartiklar har också skrivits av honom.

Stenbeck


De hade potatismos vid ett tillfälle. Puré gjordes främst av äggulor, vispgrädde och potatis. Efter det tillsatte Jan Stenbeck en enorm burk rysk kaviar i smeten. Med en sked åt de två herrarna upp hela måltiden.

Både Jan Stenbeck och Leif GW Persson gick dock upp mycket i vikt och var i fruktansvärt skick till följd av sina matorgier. GW:s hälsa räddades när han slutade äta skräpmat. Det gjorde däremot inte Stenbeck.

Systembolaget

Leif GW Persson har en bred kompetens. Även om han ägnar mycket av sin tid åt att jaga, gör han också sitt eget vin och bubbel. Den finns på Systembolaget i följande former: “Box”, “Röd”, “Rosa” och “Bullet”. Förutom toner av persika och mandarin beskrivs hans bubbel som en fruktig blanc brut.

Jag blev kontaktad av dem och frågade om jag ville köpa. Det var dyrt. De var minst sagt urusla. Det var en fantastisk dag på marknaden. För att parafrasera Leif GW Persson så kom kunderna till mig snarare än tvärtom.

Även i filmen berättar han att han lyckats spara runt 10 000 kronor genom att dra ner på sin konsumtion av alkohol och cigaretter på bara några månader. Han spenderade pengarna på kläder och en utekväll i baren.

Under de åren har jag försökt lista ut hur mycket pengar jag tjänade, och jag tror att det hade räckt för dem att placera mig i någon form av ungdomsanstalt oavsett hur mycket jag sålde, säger GW i dokumentären.

Det var några dagar före jul 1977 som Leif GW Persson hade åkt till sin jaktstuga i Sörmland. Han satte sig på golvet med ett gevär mellan benen och stack sin pipa i munnen.

Men något hindrade honom från att trycka på.

– Jag var i så dålig form att jag inte ens kunde skjuta bort skallen. Men jag minns det. Såna enkla saker som att man precis köpt hus och två små barn att försörja och att man inte längre har ett jobb, säger Leif GW Persson i SVT-dokumentären om honom.

Anledningen till att han mådde så dåligt var Geijeraffären. Det handlade om att rikspolischefen hade skickat en hemlig handling till dåvarande statsministern Olof Palme.

I texten pekades dåvarande justitieminister Lennart Geijer ut som ett möjligt hot mot rikets säkerhet eftersom han misstänktes ha köpt sexuella tjänster av prostituerade kvinnor som hade kopplingar till en man på den polska ambassaden i Stockholm.

GW hade läckt information om dokumentet till en DN-journalist, men både Palme och Geijer sa att det inte var sant. Det slutade med att DN fick betala skadestånd – och GW fick ta smällen.

Senare visade det sig dock att handlingen ska ha funnits – och att Palme ljugit.

Leif GW Persson föddes den 12 mars 1945 i Stockholm. Han växte upp i Vasastan, i stadsdelen Sibirien, som då var en arbetarklassdel av staden.

Leif gw persson ung

Han tog examen från Norra Real. Senare var GW både lärare vid Stockholms universitet mellan 1991-2012 och professor i kriminologi och polisforskning.

Hans karriär tog en rak riktning uppåt och är en av våra mest välkända och uppskattade experter på brott och kriminalitet idag. Leif Gustav Willy Persson, född 12 mars 1945 i Oscarsförsamling i Stockholm, är kriminolog och författare.

Leif GW Persson är döpt till Leif Gustav Willy Persson och han föddes i Stockholm den 12 mars 1945. Fadern hette Gustav och arbetade som grovarbetare och snickare, hans mamma Margit var hemmafru.

Dessutom har han en sex år yngre syster som heter Maud men allmänt känd som Moa. Båda hans föräldrar är döda men hans syster lever och mår bra.

Leif GW växte upp i den – på den tiden – gamla arbetarstadsdelen Sibirien i Vasastan och tog så småningom studenten på Norra Real. 1972 lade Leif Persson till mellaninitialerna GW till sitt namn.

Anledningen ska ha varit att han skrivit en debattartikel i en stor dagstidning som de valde att illustrera med ett foto på “fel” Leif Persson, en då världskänd motocrossförare.

Efter omfattande, långa och stundtals högst osystematiska studier vid Stockholms universitet (som inleddes 1965) avgav Leif GW Persson sin doktorsavhandling våren 1980. Avhandlingen behandlade statistiska mätproblem inom kriminologi (Hidden Criminality, Stockholm 1980).

Persson blev docent vid Stockholms universitet 1982 och 1991 utnämndes han till professor i “kriminologi med särskilt fokus på polisens metoder och problem” vid Rikspolisstyrelsen.

Leif gw persson ung
Leif gw persson ung

By Wishful