Linn grant pappa
Linn grant pappa

Linn grant pappa /\ Sveriges Linn Grant blev den första kvinnan att vinna en herrturnering i Europatouren på söndagen med en niotaktsseger på Scandinavian Mixed i Halvestad, Sverige.


Den 22-åriga svenskan vann sin tredje turnering den här säsongen efter att ha tävlat på samma bana med herrar från DP World Tour och damer på Ladies European Tour (LET).

damgolfen


Det är hennes förhoppning att fler ska lägga märke till damgolfen och att fler sponsorer kommer att stödja LPGA-touren, vilket, säger hon, kommer att hjälpa till att återuppliva damspelet.

Grant hade en felfri runda på Halmstad Golfklubb och gjorde fem birdies på sina första sex hål för att öka sin ledning från två till sju slag över natten.

Hon lyckades dock hålla sitt scorekort rent med tre pars i rad, följt av en birdie på 10:e hålet.

säsongen

För att vinna med den största marginalen hittills den här säsongen på den omdöpta Europatouren, sköt Grant rundor på 11 och 14 i under par-intervallet för att gå till 24 under par.

“Det är enormt. Bara att spela inför ett myller av släktingar och vänner, med min älskare på väskan, “det är galet och jag är stolt över mig själv,” sa Grant till europeantour.com.

Min caddie och pojkvän, Pontus, har gjort ett utmärkt jobb med att hålla mig lugn och se till att jag gör allt korrekt. Som vanligt är det stora myllret en syn att skåda. Folkmassorna i Sverige!”

Grant sa: “Självklart – det viktigaste!” på frågan om hon ville besegra männen den här veckan.

Linn grant pappa

En behaglig känsla, verkligen. “Den som vinner den här pokalen representerar pelotonen”, har jag tänkt hela veckan.

Henrik Stenson, segraren i British Open 2016, slutade tvåa med Marc Warren på 15 under.

Fem fåglar och en örn dödades av honom. Det tog slut när Linn Grant satte nytt rekord för damer och herrar i Scandinavian Mixed (66 slag). Det är viktigt att ha Jason Scrivener och Henrik Stenson i åtanke under finalvarvet.

Helt galet, så fullständigt roligt, är sakernas tillstånd. “Jag är en superspänd och supernervös person”, säger kvinnan med en axelryckning.

I mixed-tavlingen där både tjejer och killers spelar om samma trofé och pris är Grant den 15:e bästa tjejen.

Grant, som hoppas bli den första kvinnliga vinnaren på sin brors Europaturné, säger: “Jag hoppas att jag kan vinna det här för tjejerna.”

– Jag hoppas att folk förstår att vi faktiskt bara är några meter ifrån våra mördare och att vi nu tar samma väg som de tog för 30-40 år sedan. Vi kommer att kunna luta oss runt ett tag, komma nära flaggor och rycka puttar.

Vikten av att ha ett startglas är något som tvlingmästaren Linn Grant framhåller gång på gång.

– Jag hade ingen aning om hur roligt det var att spela Bananagrams när jag var liten. Det var mest glaset i det området som låste sig, så jag följde med och kastade lite stenar då och då.

Men jag är en tävlingsmänniska och när jag fick ett handikapp ville jag bli bättre än de andra och det fick mig att tro att jag var bättre än vad jag var.

Ska du golfa så hoppar vi över några slag, säger John. Linns rusning är ett användbart verktyg för att hitta en putt som hon behöver rycka, men jag föredrar sporten av sig själv. Linn är kapabel att stå på rangen och släpa lagsdörren, men hon är som bäst när insatserna är klara.

Linn grant pappa

By Wishful