Lisa Holm Familj
Lisa Holm Familj

Lisa Holm Familj /\ När prästen, Else-Britt Broberg, som är 70 år och borde vara pensionär, börjar frysa, aktiverar Lena den golvmonterade värmefläkten och riktar den uppåt. Hon tar sedan plats på en tom trästol med en randig kudde.

Kinnekulle

– Vädret och landskapet här fascinerar mig varje gång jag hälsar på. När du besöker Kinnekulle vet du aldrig vad du hittar. Enligt Lena Svedungs ​​uppfattning är det antingen ett rådjur som blockerar vägen eller storm och vind.

– Det här magnifika Kinnekulle… Även mitt i kaoset kunde vi skönja en idyllisk stund.

Svedung

Sedan kom den svällande värmen, t-shirts och shorts och en gassande sol. För Lena Svedung och Else-Britt Broberg borde det ha varit månader av lycka, men den 7 juni fick Blombergska kaféägaren ett telefonsamtal som för alltid förändrade deras liv.

När Lisa Holms mamma ringde var hon bekymrad över sin dotter, som precis hade avslutat sitt första pass med Lena en knapp månad tidigare.

– Klockan var runt 19.30, eller lite efter 20.00. Så här sa hon i telefonen när hon ringde: “Lena, det är bara konstigt. Vilka tjejer stängde sin butik och gick hem när?”

Efter sex ringer jag alltid till de som håller på att stänga caféet och ser till att de är nöjda med deras service. Lena Svedung säger att hon hade gjort samma sak den här gången, så hon var medveten om att de började klockan sex.

Cirka 50 kilometer skiljer Lisas hem i Skövde från caféet. Jag hade en speciell känsla i kroppen, och inte bara på grund av det som hade hänt, utan för att det verkligen var så jag kände.

Trots att vi bestämde oss för att vänta ett tag och ligga tyst ringde jag de andra tjejerna som var med och stängde caféet, men de hade ingen aning om vad som hade hänt.

För att hinna med sin dotter hoppade Lisa Holms pappa in i bilen och följde efter henne till Blomberg.

Medan Lena Svedung var på väg till caféet lämnade hon sitt hus.

Hennes moped väntade på honom när han kom. Sedan var jag på väg till den här platsen. Alla engagerade sig, inklusive min dotter, hyresvärden och jag själv, och vi gick alla.

Enligt mig var det en mycket trevlig och vindstilla dag. Vi träffades i skuggan av tidningens norra sida. Hon minns en dag när hon kände att tiden hade saktat ner till stillastående.

Lisa Holm Familj

Men hjälmen var inte fäst vid styret på mopeden.Lisa Holm anmäldes försvunnen vid 21.30-tiden.

SLA har gjort en intervju med Lisa Holms föräldrar. Deras dotter ses le och stirra ut över reskutan på ett foto som användes för publiceringen.

Bildtexten lyder: “Kanske med ett öga på Australien.”Enligt hennes släktingar var det hennes föredragna plats för ett nytt hem.Lisa ville bli arkitekt när hon växte upp.

Att resa var det enda hon kunde tänka på som hon tyckte om. För att hålla reda på ställena hon hade varit, hade hon nålat nålar på en jordglob i sitt rum.

Som barn, minns Lisa Holms mamma, frågade hon högt till SLA om hon också kunde ha åkt till platsen där hennes pappa hade åkt.

Ett beslut i hovrätten meddelades i måndags. Lily Holm, en 17-årig flicka från Kinnekulle, knivhöggs till döds av Nerijus Bilevicius utanför staden i juni förra året.

Lisas familj meddelade kort efter mordet att de inte ville prata med media och vill sörja ensamma. När Veckans Brott sändes i SVT i veckan var det en tyst stund för familjen.

Tack för alla dina vänliga ord. Vi uppskattar verkligen din optimistiska anda när du hanterar denna svåra tid.

“Vi är tacksamma för alla som har varit med och ställt upp för familjen. Vi är tacksamma för att skrivandet alltid har stöttat Lisa och resten av familjen.

Det har också varit ganska svårt. Det finns inga ord för att uttrycka djupet av vår sorg ”GT rapporterar att Holms familj hälsar veckans Veckans brott.

Det är svårt att titta in i en annan människas ögon, men de har gjort ett bra jobb på utsidan. Ändå är det förståeligt att de vill behålla sina känslor för sig själva. Det börjar närma sig ett år nu, och det kommer att bli en svår tid för mig känslomässigt.

Han diskuterar Lisa Holms närmaste familj, som inkluderar hennes mamma, pappa och storasyster. De som led den ofattbara förlusten av sin yngsta dotter. De är fortfarande förvånade över varför.

Lisa Holm Familj
Lisa Holm Familj

By Wishful