Lisa Langseth Familj
Lisa Langseth Familj

Lisa Langseth Familj /\ Det var som dramatiker och teaterchef som Langseth fick sin start. Han skrev också pjäsen Älskade, som hon regisserade Noomi Rapace i. Godkänd, en kortfilm hon gjorde 2006, var hennes regidebut.

Alicia Vikander

Pure, en filmatisering av en av hennes pjäser med Alicia Vikander som Katarina, var hennes regidebut 2009. Förutom att ha nominerats till Guldbagge Award för bästa regi, vann Langseth 2010 Guldbagge Award för bästa manus.

Som en del av årets Toronto International Film Festivals program Contemporary World Cinema hade Hotell premiär.

Guldbagge

Filmen förde henne och motspelaren Alicia Vikander samman igen. Hon fick en Guldbagge Award-nominering för bästa manus för hennes arbete med filmen.

Hennes senaste film, Euphoria, har Vikander, Eva Green och Charlotte Rampling i huvudrollerna och är skriven och regisserad av Vikander.

En “fiktiv dödshjälpsklinik” är miljön för denna dramafilm. Det var hennes första verk på engelska och det kom ut 2017.

När Alicia Vikander och Eva Greens Ines och Emilie möts över hela Europa på väg till en ospecificerad plats får vi veta om deras familjestrid. Det kallas ett mysterium/drama.

Love & Anarchy, Netflix andra svenskspråkiga tv-serie, skapades av Langseth 2019. Den 4 november 2020 släppte Netflix det första avsnittet.

Förutom Langseths bidrag till filmen, som vann Guldbaggepriset för bästa bild 2010, nominerades han även till priset för bästa regionala skådespelare för sin roll i filmen.

Langseths komedi-drama Hotell 2013 vann sektionspriset Contemporary World Cinema på Toronto International Film Festival.

Alicia Vikander gick med i rollistan för andra gången i filmen. Hennes arbete i filmen gav henne en nominering till 2014 års Guldbagge Award för bästa manus

Bland skådespelarna hon arbetade med i sin senaste film, Euphoria, var Alicia Vikander, Eva Green och Charlotte Rampling. “Fantasy eutanasi clinic” har använts för att karakterisera den här filmens öppningssekvens.

Det var hans första engelskspråkiga publikation, och den publicerades 2017. En resa genom Europa tar Ines (Alicia Vikander) och Emilie (Eva Green) till en mystisk plats. Kritiker karakteriserar det som “drama” respektive “mysterium”.

Se på mig nu! Min första skepsis har sedan dess utvecklats till en förståelse för värdet av att vara exakt, särskilt i filmbranschen, där pengar ofta spenderas på spel. Teaterpjäser är mer anpassningsbara och billigare att producera.

Om något stör dig har du möjlighet att göra något åt ​​det. Som litteraturentusiast tycker jag att det är fantastiskt att litteratur dramatiseras så lätt i dagens samhälle. Det här är precis vad jag behövde höra.

Sammantaget, ju mer jag gillar en bok, desto mindre intresserad är jag av att se den bli filmad. Det är som att jag slet igenom boken och hackade upp den som en huggkloss.

Lisa Langseth Familj

Lisa Langseth tog sitt diplom från Dramatiska Institutet 2002. Sedan dess har hon skrivit och redigerat för en mängd olika publikationer, inklusive Dramatic och Shakespeare, för att nämna några.

Hon vann Guldbaggen för bästa manus i filmen To What Is Beautiful, som hade premiär i oktober samma år. Sedan dess har både Hotel och Euphoria hjälpt till.

Det är inte förrän huvudkaraktärerna tar sig till en assisterad självmordsklinik som vi får en tydlig bild av vad filmens underordnade tema egentligen handlar om.

Att hon aldrig mer skulle spela musik, det var Josefine Jinder säker på. Men så fort det kroniska hudproblemet började förvärras hittade hon en ny väg framåt.

Vi har öppnat våra gränser för en illaluktande kyss. Doftkällan ligger till några små mörkgula pölar i ljudet av köket. Den som är syndabock är extremt svår att ha att göra med.

Om det är Bob, Majken, Australien eller Florens, vilken är det? Jag går på en grå halverad trottoar och börjar äta den överblivna mejlen som jag sparat länge.

Oavsett så kan jag inte anklaga mig själv för någonting eftersom hälften av styrkanyograrna ligger på överfarten och resten väntar på massage i konferensrummet.

Tre rädda hundar dök plötsligt upp framför mig, följt av en rädd, stigbygelklädd Bob, som tidigare fått diagnosen någon sorts bokstavsdiagnos.

Det är fortfarande ett tag innan middagstid när Josefine Jinder brygger en kopp kaffe i sitt hem. En centrifug finns i bakgrunden. Lilla Jinders schablonartadebild, som är etsad i natten och bleknar under dagen, känns kusligt långt borta.

Lisa Langseth Familj
Lisa Langseth Familj

By Wishful