Tidiga tecken gravid
Tidiga tecken gravid

Tidiga tecken gravid /\ Innan det befruktade ägget implanteras i livmodern upplever den stora majoriteten av kvinnor inga graviditetssymptom. Det sker efter några dagars graviditet. Vissa kvinnor börjar inte tänka förrän de inte längre har mens.

Vi har sammanställt en lista över de vanligaste symtomen på tidiga graviditeter. Alla, några av dem eller ingen alls är alla alternativ. Gravida kvinnor och deras graviditeter är unika i alla avseenden.

Menstruationsliknande

Om du har en regelbunden cykel är den vanligaste tidiga indikatorn att din mens saknas. Medan de är gravida lider många kvinnor av menstruationsliknande blödningar, och detta tenderar att inträffa runt tiden för den förutspådda menstruationscykeln för många av dem också.

En stänkblödning är en liten mängd blödningar som inträffar några dagar innan din mens ska beräknas. Ägget fäster i livmoderväggen och orsakar en liten blödning.

Inflammerade

Under de första veckorna av graviditeten börjar brösten förändras som förberedelse för att mjölkproduktionen börjar. Bröst kan svullna, bli inflammerade och få stickningar. De små höjderna på avdelningarna kan ses bättre när avdelningarna mörknar.

Om du har ljus hud kan blodkärlen också bli tydligare. Förutom att bröstvårtorna växer, stelnar och mörknar, kan det också göra att de gör ont och drar i huden.

Illamående är förmodligen den mest kända prenatala sjukdomen. Många kvinnor mår bra under hela graviditeten, medan andra lider av konstant illamående. Graviditetsillamående börjar vanligtvis runt vecka sex, men det kan slå till när som helst på dagen eller natten.

Gravida kvinnor kan uppleva snabba humörskiftningar på grund av hormonella förändringar i kroppen. Du kan också befinna dig i ett tillstånd av känslomässig utmattning, oförmögen att sluta gråta utan någon uppenbar orsak.

Du kan ha exceptionell utmattning under de första åtta till 10 veckorna av din graviditet. Progesteronnivåerna kan vara orsaken till detta.

Det försvinner normalt under andra trimestern, som är mellan den fjärde och sjätte månaden av graviditeten.

Det är vanligt att kvinnor längtar efter mat och dryck som de vanligtvis inte njuter av, medan andra helt tappar intresset för sina favoritvaror som diet och sprit. En obehaglig metallisk smak kan också förekomma.

Under graviditeten producerar kroppen hormonet progesteron, som har effekter på matsmältningssystemet.

Tidiga tecken gravid

Så även i de tidiga stadierna av graviditeten kan magen svullna, men det beror inte på barnets tillväxt utan snarare på en långsam och gasig mage.

Graviditetsinducerade hormonella förändringar resulterar ofta i ökad bukflytning. Utsöndringen är ofta klar, färglös och luktfri vit.

När du är gravid i vecka 8 till 10 kan du märka att du behöver kissa oftare än vanligt och kanske måste vakna på natten för att göra det.

Graviditetstest är tillgängliga om du har någon anledning att tro att du kan vara gravid. Graviditetshormon hCG upptäcks i urinen genom ett graviditetstest hemma. De exakta stegen att ta varierar något från ett test till ett annat.

Som ett resultat är det bäst att börja med att läsa den bifogade litteraturen. Kronans Apotek är ett nätapotek där du kan få billiga graviditetstest levererade direkt till din dörr.

Om du tror att du kan vara gravid, kom ihåg att varje kvinnas kropp är olika och att hennes symtom kan skilja sig från någon annans.

Graviditetstest kan göras hemma eller med din läkare eller barnmorska för att bekräfta om du är gravid eller inte. Men din kropp kan kommunicera med dig på en mängd olika sätt, som vi har tagit med här.

Det är inte ovanligt att kvinnor märker en förändring i sina bröst redan under första trimestern. Graviditetssymptom som detta kan ofta upptäckas tidigt.

Under hela graviditeten upplever många kvinnor att deras bröst är stela och lite obekväma. Det är normalt att brösten fylls med fett och att de mjölkproducerande körtlarna expanderar.

När en kvinna är gravid producerar hennes bröst redan mjölk. Bröstvårtan kan vara något utarmad. Colostrum, den första mjölken, är en gulaktig vätska.

Tidiga tecken gravid
Tidiga tecken gravid

By Wishful