Elisabet Frerot Familj
Elisabet Frerot Familj

Elisabet Frerot Familj /\ Anna Elisabet Sophie Frerot Södergren, är en svensk journalist, programledare och utrikesreporter, som sedan starten hösten 1990 arbetar på TV4.

nyhetspresentatör

Innan hon började på TV4 arbetade hon som nyhetspresentatör på Östnytt i Sveriges Television och som reporter på Radio Östergötland.

Hon hade tidigare varit programledare på Kalla fakta och Mera väder samt nyhetsankare på TV4-nyheterna.

Skinnarmo

Frerot Södergren har förberett en dokumentär om Ola Skinnarmo soloresa till Sydpolen i TV4. Mellan 1998 och 2002 var Frerot Södergren TV4 News Europakorrespondent med huvudkontor i Paris.

Mellan 2010 och 2012 var hon TV4-Nyheters USA-korrespondent med huvudkontor i New York. Dessutom har hon varit värd för eller deltagit i bland annat Eurovalveckan och EMU-valet:

Nej till euron i EMU-valrörelsen 2003, Flodvågornas offer 2005, Nyhetsmorgon och När & fjärran. 2006 vaktade hon Centerpartiets valvaka.

Linda Lundqvist har nämnt henne som sin journalistiska förebild. Elisabet Frerot Södergren var en av programledarna när TV4 presenterade Nobeldagen 2007. 1993 och 2003 medverkade hon i Fångarna på fortet.

Elisabet Frerot Familj

Hon beviljades tyska stipendienämnden av Publicistklubbens stipendienämnd 1998 för att hon undersökte den höga arbetslösheten och EMU:s konsekvenser för den tyska ekonomin.

Frerot Södergren var en av fem utrikeskorrespondenter representerade i TV4:s dokumentärserie Korrarna säsong 1 med premiär 2014 och en av fyra i säsong 2.

I det här avsnittet kan du diskutera hur Nyhetsmorgons tittare bjöds på en överraskning på tisdagsmorgonen. Det var inte förrän programledaren, 54-åriga Elisabet Frerot Södergren, klev in i rutan som hennes normalt blonda våg blev ett avlägset minne.

Istället bar hon en blygsam rödaktig ton som kompletterade hennes hårfärg, och tittarna var inte sena att lägga märke till.

TV4 har släppt en ögonblicksbild av Elisabet Frerot Södergren, 31, och hennes medprogramledare Sebastian von Sivers Haage, 31, på Nyhetsmorgons Instagramkonto och fansen är häpna över förändringen.

Även om Elisabet Frerot Södergren är en relativt fräsch sändare på Nyhetsmorgon har hon varit med i kanalen flera gånger tidigare.

Elisabet är utan tvekan mest känd för sitt arbete som utrikesreporter, men hon har även varit programledare för Kalla fakta och varit nyhetsankare på TV4 Nyheterna – och hon var programledare när.

TV4 sände från Nobeldagen. I sanning började Elisabet Frerot sin sändningskarriär i TV4 hösten 1990, inte på våren.

Hon fick det franskklingande efternamnet Elisabet när hon gifte sig med Pascal Frerot, en bergsguide i Chamonix, som var den bästa mannen på deras bröllop. Emile, deras dotter, är konsekvensen av deras förening.

Tittarna i TV4:s Nyhetsmorgon verkar däremot vara nöjda med den 54-årige programledaren och de är snabba med att berömma.

Elisabet och Sebastian von Sivers Haage för deras insatser i direktsändningen varje morgon när de dyker upp i kanalen.

Tilde de Paula Eby bekräftade för bara några dagar sedan att hon inte längre kommer att synas i Nyhetsmorgons dagliga sändningar och istället bara kommer att synas i rutan på söndagar under höstsäsongen.

Slutsatsen kom efter en hemlig diskussion med TV4 under våren i år. Jag jobbar fortfarande mer än heltid, men jag har jobbat stenhårt för att uppnå detta.

Jag har haft så många utmärkta program och har jobbat väldigt många förmiddagar i många år, så vi träffades tidigare i våras och jag indikerade min vilja att jobba lite mindre på hösten än vad jag har gjort hittills.

Vi var överens om att detta skulle vara ett bra tillfälle att diskutera det vidare. Inte lite, men lite mindre är vad jag menar. Efteråt utbrast alla mina chefer:

“Men vi behöver att du är där på morgnarna!” Och det var jätteroligt, och mitt umgänge med TV4 har alltid varit underbart, säger den kände programledaren till Expressen.

Råden hon fick kom från hennes man, som arbetar som allmänläkare, och observerades i ett beteendemönster som hon visade under de första åren av sin sjukdom. .

Jag brukade sitta och leta efter information om multipel skleros på Internet med jämna mellanrum. Jag var då helt nöjd med tanken på vad som kan hända mig i framtiden.

-Min make uppmanade mig då att bara sluta göra det och lita på läkaren jag träffade. Jag följde deras råd, och hittills har det varit produktivt.

När Elisabet Frerot Södergren för 13 år sedan fick diagnosen multipel skleros (MS) fick hon bara en blygsam dos kortison; antivirala läkemedel finns nu tillgängliga.

Dessutom har hon insett att hon är fullt kapabel att utföra allt hon tidigare föreställt sig att hon inte skulle kunna åstadkomma på grund av diagnosen trots sjukdomen.

Elisabet Frerot Familj
Elisabet Frerot Familj

By Wishful