Niklas Källner Familj
Niklas Källner Familj

Niklas Källner Familj /\ “Tidigare har jag alltid sökt nytt”, säger m som fyller 45 om några månader. För mig är de tråkiga aspekterna av mitt yrke, som att behöva ta många bilder av mig själv när jag går in i en grind, faktiskt roliga nu. “

En knepig sådan

Hans födelsedag firas på följande sätt: En knepig sådan. Jag ser fram emot att återknyta kontakten med vänner som jag inte sett på ett tag.

Och bilen

Har publicerat två böcker: “Tills du dör lever du” (2015), en samling korta intervjuer med människor i staden om deras liv, och “Och bilen går bra?” (2016), en samling korta intervjuer med personer i staden om deras liv. när det gäller skämt.

När vi träffas vid Jonas Bergstedts kolonistuga, eller snarare sommarstugan, står han och plockar med rabatt. Blommor, grönsaker och örter finns i överflöd i blomsterträdgårdarna kring det vackra vita huset i Välens koloniregion i västra Göteborg.

Konstnären Jonas låter kanske sin kreativa stämning flöda och skapar akvareller på flera uteplatser, som är idealiska för umgänge och avkoppling.

Hav och himmel kan mötas i ljusblått men kan mötas i rika och dova blå toner i hans konst. När han började målade han i ljusa toner.

men genom åren har mörkare och starkare toner gett hans akvareller en unik karaktär. Målningarna finns i mer än 15 länder och har ett brett spektrum av ämnen, från Göteborgs stad till hav och skärgård.

Som ett sätt att uttrycka sina personliga estetiska preferenser skapar Jonas skärgårdskonst, som har visats på gallerier i Göteborg, Danmark och Norge. Att utveckla din egen personliga stil är viktigt.

Om du inte använder rätt mängd ljus i din akvarellmålning, kommer du att sluta med ett platt och tråkigt konstverk.

Det är nödvändigt, enligt min mening, att behärska de tekniska aspekterna av färgblandning och skillnaden mellan att måla på vått och torrt papper.

Allt kreativt faktiskt. Målning, matlagning, sång och andra konstnärliga sysslor har alltid varit en del av hans liv sedan han var bara fyra år gammal.

Det är inte helt förvånande med tanke på att både hans morfar Helge och pappa Anders var duktiga målare. Gustav Dahlgren, morfar som ägde en handelsträdgård i Mölndal, väckte mitt trädgårdsintresse.

Sallad och tomater är bland de livsmedel som jag tycker om att odla och använda i mitt kök.

Det finns en massiv grill på uteplatsen som han pekar på. Intill finns en terrass med ett tak som är täckt av vinrankor som återspeglar en mer avslappnad medelhavsstil. Jonas, som är uppvuxen på Näset i västra Göteborg, har helt klart en stark koppling till havet.

Nya verk är inspirerade av stadsbilden vid floden.

Om jag skulle flytta bort från havet skulle jag sakna det mycket. För det betyder väldigt mycket för mig. Göteborg är en stad som inte direkt är vacker, men den har många vackra platser.

Även om han inte gillar allt byggarbete som pågår ser han fram emot den färdiga produkten. Skyskrapor som kommer att förändra stadsbilden längs flodens stränder.

Niklas Källner Familj

För att han ofta besöker denna plats för att måla och fotografera, vilket fungerar som en inspirationskälla för nya konstverk.

Det ska bli spännande att börja måla alla nya silhuetter som har börjat dyka upp runt Järntorget. Göteborgarna måste nog uppskatta vind för att överleva i staden, eftersom hamnen alltid har väckt mitt intresse och fått mig att komma tillbaka gång på gång för mer.

När man målar måste man göra och inte tänka så mycket, förklarar han utförligt.

Ta ett steg tillbaka och låt akvarellerna göra jobbet åt dig. För lite borste gör att du bara sitter där och skalar.

Att hitta rätt plats att släppa in ljus och uttrycka det i motivet är båda beroende av ljusets kvalitet. En av hans favorit saker att göra är att arbeta på en akvarell samtidigt så att han kan koncentrera sig bättre på ämnet.

Som frilansare inom tv- och radiosektorn har han funnit att den snabba livsstilen är idealisk för honom i alla aspekter.

Att ta kraften från sitt tidigare jobb och förstärka det nya är det som gör variansen betydande i och för sig. Som ett resultat är själva sorten av stor betydelse.

Bara en handfull av de tv-program han har arbetat med är “Nike”, “Go’kvall” och “Speciellt med Niklas.”

Nyligen medverkade han i filmen “Heir unknown” med Kattis Ahlstrom. – När han först dök upp på den här bilden var han i stort sett okänd för allmänheten. Filmkritiker gillade filmen också. Den blev väl mottagen.

Niklas Källner Familj
Niklas Källner Familj

By Wishful