R kelly ålder
R kelly ålder

R kelly ålder /\ Kelly var känd som “The King of R&B”, “The King of Pop-Soul” och “The Pied Piper of R&B” under sin karriär som inspelningsartist. Han har en lång lista med hits som sträcker sig över tre decennier.

framgångsrika

Mer än 75 miljoner skivor har sålts över hela världen, vilket gör honom till den mest populära manliga R&B-artist på 1990-talet och en av världens mest framgångsrika musiker. Hans låt “I Believe I Can Fly” gav honom tre Grammisar.

Den Grammy-nominerade “You Are Not Alone” av Michael Jackson var en av de många låtar, singlar och album han har skrivit, producerat och remixat.

brottsanklagelser

Kelly har anklagats för sexuella övergrepp på ungdomar och ungdomar under hela sin karriär. Flera civilrättsliga stämningar väcktes mot honom, och han åtalades i Chicago.

New York, Illinois och Minnesota för brottsanklagelser som ett resultat av allt detta. Han tillbakavisade häftigt anklagelserna mot honom.

Året var 1994, och han hade just gift sig med sin 16-åriga skyddsling, Aaliyah, i hemlighet. År 2002 åtalades han för 21 fall av skapande av barnpornografi, men frikändes senare.

Surviving R. Kelly, en Lifetime-dokumentär som sändes i januari 2019, hjälpte till att få skandalen tillbaka i allmänhetens ögon.

RCA Records avbröt R. Kellys kontrakt efter att ha blivit pressad av Mute R. Kelly-rörelsen. Stora juryer i både federala och statliga domstolar åtalade Kelly i många jurisdiktioner i år.

R kelly ålder

New Yorks åklagare Eric Schneiderman åtalade och dömde Kelly framgångsrikt på nio brottspunkter 2021, inklusive utpressning, i vad som var den första brottsdomen i Kellys liv för ett sexualbrott.

En federal domare dömde Kelly till 30 år bakom galler den 29 juni 2022. Kelly kämpar fortfarande mot sin övertygelse i New York.

R. Kelly, född Robert Sylvester Kelly den 8 januari 1967 i Chicagos South Side, är en amerikansk R&B-sångare, låtskrivare och skivproducent.

R. Kelly är en av de mest populära artisterna i USA, efter att ha släppt ett album sedan debuten 1992, och han har även skrivit och producerat låtar för många andra artister i genren, inklusive Aaliyah.

Förutom sina mest kända låtar, som R&B-ballad I Believe I Can Fly, If I Could Turn Back the Hands of Time och The World’s Greatest, har han även samarbetat med Usher på The Same Girl.

New Lifetime-dokumentär och en skrämmande intervju med tidningen People om hans förhållande till den bortgångne sångaren Aaliyah har fått R. Kelly, den självutnämnda “King of R&B”, att ställas inför allvarliga anklagelser.

R. Kelly, vars riktiga namn är Robert Sylvester Kelly, är inte främmande för kontroverser och rykten – han har anklagats för att driva en sexkult och för att kontrollera kvinnor – men “Trapped in a Closet”-sångaren skapar nu rubriker igen för sin påstådda relation med Aaliyah igen.

När Aaliyah Dana Haughton bara var 15 år gammal sades det att Kelly och Aaliyah gifte sig i hemlighet.

Folk pratade med åtta personer som hävdar att de antingen har varit under Kellys kontroll eller känner någon som har gjort det, och de delade sina berättelser med tidningen.

Surviving R. Kelly, en sexdelad Lifetime-dokumentserie om sångaren, har premiär på Lifetime på söndag, och tidningens artikel kommer lagom till premiären.

Ex-backup-sångaren Jovante Cunningham delade med sig av sina minnen av Kelly och hans skyddsling Aaliyah, som han sades ha varit mentor för. Enligt Cunninghams minnen av Aaliyah vid 12 års ålder var hon “mycket pojkaktig”, med “glasögon, hängslen, inget swag”.

“Hon var en fantastisk ung kvinna. Som barn smög Aaliyah och jag ut från hotellrummet och tog henne till olika platser runt om i staden.”

“Det var de underbara gamla dagarna, men det är de saker som också får dig att gråta.”

Aaliyahs förhållande till Kelly kom inte bara ihåg av Cunningham. På frågan om sina erfarenheter av att arbeta med Kelly avslöjade sångaren Demetrius Smith några av de saker han bevittnade.

För att övertala en minderårig Aaliyah att gifta sig, hävdade han att han hade sett Kelly och Aaliyahs bröllop och hjälpte till att få falsk dokumentation.

Smith minns att Kelly berättade för honom att han fick Aaliyah “i trubbel”, och trodde att han hade gjort henne gravid när de var i Miami, Florida.

“Det faktum att jag verkligen trodde att han inte skulle förråda Aaliyah var droppen för mig Han berättade en gång för mig att jag inte kunde uttrycka mig på något annat sätt “Smith anmärkte,

Dessutom erkände han: “Jag var närvarande vid deras bröllopsceremoni. Det är inget jag är stolt över. Så fort Aaliyah var gammal nog att underteckna dokument, fick jag deras underskrifter förfalskade.

Han bar inte smoking och hon bar inte en vit klänning eftersom det var en snabb ceremoni. Vardagskläder är allt jag behöver. Hon verkade nervös och rädd.”

R kelly ålder
R kelly ålder

By Wishful