Andreas danman flickvän
Andreas danman flickvän

Andreas danman flickvän /\ Den 30 juni sköts och dödades en polis i Göteborg, Andreas Danman, under ett kvällspass. De människor han lämnade efter sig i hemlandet Allerum, där han tillbringade sina uppväxtår, har gått samman för att hylla honom.

Sverige

Det har varit underbart att få stöd från hela Sverige och även från Europa, säger Per Danmans pappa.

Andreas Danman, en Göteborgspolis som bara varit på jobbet i några år, höll fortfarande på att lära sig repen.

Biskopsgrden

Med hjälp av de polismopeder som är vanliga i Biskopsgrden åkte han och en kollega i hela kvarteret onsdagen den 30 juni. Han stod där och pratade med några lokalbefolkning när skottlossningen ringde.

Mordet på en polis fick hela Sverige att stanna. Det var många frågor, men det fanns inte många svar. Det ligger en stor del av sorg och hopplöshet i luften.

Andreas Danmans anor kan spåras tillbaka till Helsingborg och nordvästra Skne, där han och hans familj har bott i generationer.

På fredagen greps en 17-åring för att ha mördat en annan tonåring. För närvarande sitter han anhållen misstänkt för mord i brist på bevis.

Andreas danman flickvän

vilket är den allvarligaste anklagelse en person kan ställas inför. Invånare i Biskopsgrden säger att 17-åringen befinner sig “i en konfliktatmosfär”, enligt lokala medier.

Efter den fruktansvärda skottlossningen i Skne har vänner och familj träffats på olika sätt för att hjälpa varandra att hantera sin sorg.

I Allerum, där familjen har varit en långvarig supporter av det lokala fotbollslaget, bor föräldrarna än idag.

På grund av detta var seriematchen i lördags, bara några dagar efter dödsskjutningen, särskilt gripande. För det första skulle Allerums GIF inte ens spela alls. Detta var dock en unik match på grund av fokus på den saknade lagkamraten

. Vid en tavla med bilder, de som ville lägga blommor eller skriva sitt namn på en klubbtröja med namnet “Andy” och hans lagnummer på baksidan.

Kristoffer Jönsson som har spelat fotboll med Andreas Danman sedan de var små var en av initiativtagarna.

– Han var en del av byn och har spelat i laget så vi tvekade om vi skulle spela matchen. Men vi bestämde oss för att göra det. Detta har tagit hårt på hela byn och på Helsingborg. Den sträcker sig längre än Allerum.

– Även om det här har varit tragiska dagar som jag aldrig någonsin vill återuppleva så har jag aldrig sett så mycket kärlek på en och samma gång som nu. Folk bryr sig, säger Kristoffer Jönsson.

Lagkamraten Alexander Meijer har känt Andreas Danman sedan de var nyfödda. Han beskriver en förtätad känsla i laget under lördagen.

– Stämningen var allt från helt fruktansvärd till öppen och ljus när vi pratade minnen och landade lite. När tyst minut hölls kändes det som en stor utandning för alla, säger han.

Över hundra personer tillhörande Andreas vänner och familj fanns på plats i kyrkan i centrala Göteborg och över 500 poliser och militärer på Svenska Mässan på fredagseftermiddagen.

Allt för att hedra polismannen Andreas Danman som sköts ihjäl i tjänsten för snart en månad sedan.

– Det är en sorgens dag för svensk polis och för Sverige, säger polisen Thomas Fuxborg.

Begravningen ägde rum i Vasakyrkan i centrala Göteborg på eftermiddagen den 30 juli. Kyrkan, som byggdes i början av 1900-talet, är en av stadens största och mest välbesökta.

Alla 125 platser var fyllda med Andreas familj, vänner och bekanta, flera reste dit från hemstaden Helsingborg. På Svenska Mässan en bit bort hade polis och militär en egen ceremoni där begravningen livestreamades.

– Enligt personer på plats är det väldigt stämningsfullt inne i lokalen med blommor, porträtt och tre stora skärmar där begravningen streamas.

Deltagarna sitter i sektioner efter grupptillhörighet, säger Jan Sprangers, SVT Nyheter Västs reporter på plats på Svenska Mässan. Innan Andreas Danman utbildade sig till polis var han soldat på Revingehed och tjänstgjorde bland annat i Mali.

En nära vän från militärtiden var på semester och satt hemma hos sin svärmor i Stockholm när han fick beskedet om dödsskjutningen i Göteborg.

Han kände direkt att han inte kunde vara arbetslös. Han köpte ett kontantkort och startade ett insamlingskonto i sin väns namn.

I sin sorg vill han vara anonym.Han är en av mina närmaste vänner. Min sambo skrev till honom bara timmar innan det hände. Vi borde ha träffats i Skåne i veckan, säger han.

Swishnumret för insamlingen av de döda poliserna spreds på sociala medier och nådde snabbt nivåer som vännen inte räknade med. Engagemanget var enormt.

Andreas danman flickvän
Andreas danman flickvän

By Wishful