Sabina Ddumba Familj
Sabina Ddumba Familj

Sabina Ddumba Familj /\ Sabina Ddumbas födelsedatum är den 23 februari 1994. Hennes familj har åtta barn, och hon är den sjätte.

traditionella

Hennes mamma kommer ursprungligen från Uganda och hon återvände till sitt eget land när hon var åtta år gammal. Det var inte förrän hon började lyssna på traditionella ugandiska barnvisor och sånger som hon började uppmärksamma låt och ordval.

Tensta Gospel

Sedan hon var tio år gammal har Ddumba skrivit musik för sig själv och andra. Hon började sjunga med Tensta Gospel Choir 2008, när hon bara var fjorton år gammal.

Som medlem i den här kören upptäckte hon att sång var hennes kall. Hennes far och andra familjemedlemmar uppmuntrade henne att gå in i akademin och bli läkare.


Inspirerad av de ugandiska barnrim och sånger hon hörde som barn. När hon växte upp i slutet av 1990-talet exponerades hon också för hiphop och R&B-musik. På söndagar gick hennes familj i kyrkan och hon blev utsatt för mycket gospelmusik som ett resultat.

Sedan hon gick med i Tensta Gospel Choir har gospelmusiken haft en ännu större inverkan på hennes arbete.

Sveriges The X Factor Sverige bjöd in Ddumba att tävla 2012. På Adam Kanyamas “The Golden Child” 2012 sjöng hon bakgrundssång, samt arbetade med kombon Lorentz & Sakarias.

Katy Perrys hit “Walking On Air” från 2013, som visas på Perrys album Prism, har hennes bakgrundssång. Med hiphoptrion Looptroop Rockers spelade hon in “Sea of ​​Death” 2013. Hennes debutsingel, “Scarred for Life”, släpptes 2014.

2015 skrev hon på ett avtal med Warner Music efter debuten av denna låt. “Effortless”, Ddumbas andra låt, blev platinacertifierad i Sverige 2015. Nick Ruth och T-Collar producerade och skrev låten tillsammans med Carmen Reece.

“Not Too Young”, hennes senaste låt, släpptes den 30 oktober 2015. Dubbel platinaförsäljning uppnåddes för den här låten. Ddumba medverkade på svenska grammisar i februari 2015.

Hon vann Årets nykomling vid P3 Gold Awards 2016 för sitt framförande av “Not Too Young”. Inte för ung Pt. II, Ddumbas uppföljare till “Not Too Young”, kommer att produceras av Wolf Cousins.

I TV4:s “Så mycket bättre” hösten 2016 framförde hon Uno Svenningsons “Vågorna” som fick positiva recensioner.

Sabina Ddumna har varit medlem i Tensta Gospel Choir sedan hon var fem år och hon har sjungit med dem sedan dess.

‘Homeward Bound’ var hans debutstudioalbum, släppt 2016. Sedan dess har han släppt ytterligare två studioalbum.

Förra året fick hon priset ELLE-galan för bästa kostym för sin klänning, som hon vunnit året innan. Hon tog sig till nyårsfestligheterna på P3 Guldgalan 2016, som inkluderade en hemmafest i Manila.

Sabina Ddumba Familj

Dessutom medverkade hon i X-Factor TV-programmet 2012 och 2013, såväl som i X-Factor-filmen. “Moraeus and more” släpptes 2014, och de uppträdde på Grammisgalan året därpå.

Debuten av Sabina Ddumba, “Rädd för livet”, gjordes tillgänglig för allmänheten för tre år sedan denna månad. Den samtidiga utgivningen av “Effortless” och “Not Too Young” 2015 resulterade i mer än 10 miljoner Spotify-streams för de två låtarna tillsammans.

Det står klart för oss vid det här laget att Ddumba har en otrolig röst och att hennes 24-åriga liv har härjats av svrigheter efter “Så mycket bättre” och Spotify-hits.

Men att höra om hur hennes mamma återvände från en termin utomlands i Uganda under Ddumbas barndom för att upptäcka att hon och hennes familj.

hade kommit till Arlanda med det felaktiga intrycket att hennes mamma hade övergett dem där för gott gör att hon känner sig förrådd.

Så länge som hennes mammas Svek har gett henne Ddumba till den hon är nu, har hennes far fortsatt att fungera på samma sätt.

Det är mannen som flög med Idi Amin på 1970-talet, efter att han framgångsrikt flög med sin trupp strax före sin egen avrättning, som står i fokus för sommarens diskussion.

När han inte spelade på teater tog han hand om alla barn på ett pensionat i Fisksätra utanför Stockholm och arbetade på Patent- och Registreringsverket.

Hans livshistoria är så unik att den faktiskt gjordes till en dokumentär i början av 1900-talet.

Ddumba var den första att märka att Hans erfarenheter var helt annorlunda än hans egna.

Trots att han är ung har hans religiösa uppväxt gett honom en solid grund, vilket gör honom till en duktig och inspirerande konstnär som undersöker sitt förflutna med ett öga mot framtiden.

Sabina Ddumba Familj
Sabina Ddumba Familj

By Wishful