Sissel kyrkjebö ålder
Sissel kyrkjebö ålder

Sissel kyrkjebö ålder /\ Sissel anses allmänt vara en av de bästa crossover-sopranerna i världen idag. Hon har ett brett utbud av musikaliska intressen, från pop och folkmusik till klassisk sång och operaarior.

I arior som Samson et Dalilas Mon coeur s’ouvre à ta voix från Saint-Sains opera stoltserar hon med en “kristallin” röst och ett stort sångområde, som sträcker sig från mezzosoprannoter till F-naturen ovanför sopranen C.

Aside från engelska och norska har hon också uppträtt på en mängd andra språk och dialekter. Hennes repertoar innehåller sånger på en mängd andra språk och dialekter samt engelska och norska.

Bland hennes många prestationer är hon mest känd för sitt framförande av den olympiska hymnen (Hymne Olympique) vid öppnings- och avslutningsceremonierna för de olympiska vinterspelen 1994 i Lillehammer, Norge; hennes duetter med Plácido.

Domingo och Charles Aznavour vid “Christmas in Vienna”-konserten 1994; hennes medverkan på konserten “Christmas in Vienna”; och hennes deltagande på “Christmas in Vienna”-turnén.

För ett samarbete med Mormon Tabernacle Choir vann Sissel sina första Grammy-nomineringar i USA den 6 december 2007.

Sissel kyrkjebö ålder

Det nominerades till Best Engineered Classical Album och Best Classical Crossover Album of the Year för Spirit of the Season, ett urval av körens julkonsert 2006 på Temple Square.

Den kumulativa försäljningen av Sissels soloalbum (exklusive soundtracks och andra album som hon bidrog till) uppgår till 10 miljoner album, varav majoriteten såldes i Norge, ett land med en befolkning på endast 5 miljoner människor.

Hennes album har också gjort det bra i Sverige, Danmark och Japan. Odd Nordstoga och Strlande jul” (Glorious Christmas) är de enda norska artisterna som har ett album som går 11 gånger platina i albumförsäljning.

Norges Sissel Kyrkjeb (född 24 juni 1969 i Bergen) är en populär sångerska i sitt hemland. Vid vinter-OS 1994 i Lillehammer.

Norge, sjöng hon den olympiska hymnen (Hymne Olympique) vid öppnings- och avslutningsceremonierna, samt duetter med Plácido Domingo, Warren G och The Chieftains. Hon var också med på Titanic-soundtracket.

Efter Eurovision Song Contest i Bergen uppträdde hon under paus och öppnade de olympiska vinterspelen 1994 i Lillehammer, Norge. Hon sjöng också på Titanic-albumet (‘My heart will go on’ skrevs ursprungligen till henne), Royal Variety-showen i London 1995 och uppträdde på den årliga julkonserten i Wien.

Bland Sissels många musikaliska influenser finns pop och folkmusik samt klassiska sångare. Hon har jämförts med den irländska sångerskan Enya på grund av hennes engagemang på Titanic-soundtracket.

Mer över 9 miljoner av Sissels soloalbum har sålts (exklusive ljudspår och andra album som hon bidragit till) i Norge, ett land med bara cirka 4,5 miljoner människor.

Hennes julskiva från 1986 är Norges mest sålda album någonsin, sålde nästan en miljon exemplar! Efter att ha medverkat på många ljudspår och sålt över nio miljoner skivor över hela världen, kommer hon bara att bli större och större i musikbranschen.

Sissel Kyrkjeb blev ett känt namn i Skandinavien när han bara var 16 år gammal. Från och med detta ögonblick har karriären sprungit i en positiv riktning.

Efter en skilsmässa i Danmark flög hon tillbaka till Norge för att träffa sin familj igen. För att hedra sin 50-årsdag släpper hon ett nytt album och ett nytt perspektiv på vad som är viktigt i livet.

Vemod… den vemod som innebär att bli äldre har mindre med min egen ålder att göra och mer med det faktum att våra förfäder kommer att dö ut.Hennes pappa har varit hans i tre år nu.

Det var då jag insåg hur sant det är att ingenting varar för evigt. Dessutom finns en vemodet. Men jag måste också uttrycka min uppriktiga tacksamhet för det vi åstadkommit tillsammans. Jag har känt henne i 50 år.

Överraskade henne genom att släppa hennes nya album Reflections. I backen har hon minskat sina favoriter till 50. Det är också en ny skiva som hon bestämde sig för att släppa på ett lite oväntat sätt.

En dag mitt i natten tar hon med sig ett brev från brevlådan till sin dörr, tillsammans med en musikvideo och en liten intervju där hon berättar om breven hon fått. Målet är att fortsätta i år.

Sissel kyrkjebö ålder
Sissel kyrkjebö ålder

By Wishful