Ulf Kristoffersson Längd
Ulf Kristoffersson Längd

Ulf Kristoffersson Längd /\ Ulf Kristoffersson, en svensk journalist och författare bosatt i Storbritannien, fokuserar på globala oro i sitt arbete.

Son till en bonde och en lärare, han föddes i Kungsbacka, Holland County, den 7 mars 1956 och har bott där sedan dess.

ULF som

NYHETERNA, ett dagligt nyhetsprogram på TV4, sysselsätter ULF som politisk reporter och kommentator. Just nu är han baserad i Stockholm.

reporter

En svensk offentlig radiostation anlitade honom som reporter efter att han avslutade sina studier i Göteborg, och han stannade där till slutet av sin karriär.

Dessutom arbetade han som frilansjournalist för Reflex Reportage och hade nöjet att bidra till kultur- och samhällshowen efter ATTA.

Dessutom har han erfarenhet av att arbeta inom underhållningsindustrin innan denna position erbjöds honom. SVT’s Nordnytten i Ume i två år, men han arbetar nu för Dr, Danish Broadcasting Corporation (1985-1987).

Han har genomfört exklusiva intervjuer med ett antal framstående politiker, inklusive utrikesminister Carl Bildt, som intervjuades om sina investeringsval i Lundins investeringsföretag Vostok NAFTA, som har fått mycket uppmärksamhet.

På TV4: s vinstdelande stiftelse har han varit ordförande under de senaste tre åren. Han fungerar också som medlem i TV4: s styrelse, där han representerar journalisternas klubb.

Emellertid förblev Ulf Kristofferssons prognos dumt vid tidpunkten för den här artikelns publicering.

Efter att ha avslutat sina journalistiska studier i Göteborg 1980-1981 började Ulf Kristofferson sin journalistiska karriär året efter som korrespondent för Radio Göteborg och Ekot, Sveriges radiostation baserat i Göteborg.

Sedan dess har Ulf Kristofferson arbetat i media. Gothenburg-baserade frilansjournalist som började sin karriär på Reflex Reportage innan han rapporterade för det SR-producerade kultur- och samhällsprogrammet EFTER TA, som sändes på svensk radio.

Ulf Kristoffersson Längd

Mellan 1985 och 1987 arbetade Kristofferson i Ume som regional presentatör för SVT: s regionala show Nordnytt. Vid ankomsten till Stockholm började han arbeta som reporter och värd för Centralredaktionen i Sr Ekot.

där han stannade till 2006, då han gick i pension. Han var förlovad av SVT: s reportage för att vara värd och redigera en ny TV-show på kvällen, som just hade lanserats.

Ekot hade tidigare anställt honom som entreprenör. På måndagar och tisdagar klockan 7.30 var Kristofferson värd för huvudprogrammet.

1992 anlitade TV3 Ulf Kristofferson och Stina Dabrowski för att förankra den nya showen Halv 8, som hade premiär 1993. Sedan 1992 har Ulf Kristofferson varit medlem i TV3 -besättningen.

För Radio Stockholms 103,3 FM och DIREKT i P1 -program för aktuella frågor var han presentatör och kanalproducent under de följande åren.

Staffan Dopping och Kristofferson samarbetade om en dagstidning 1994, då Kristofferson var producent och redaktionssekreterare på Storstadsradion.

Den första kommersiella radiostationen i landet började den sända 1994 och sträckte sig över hela landet.

Sedan 1 januari 1995 har Kris Kristofferson arbetat som journalist och politisk analytiker för Canadian Television Network TV4.

För att leverera politisk kommentar i TV4: s nyhetssändningar arbetar han och Helena Gissén tillsammans.Intervjuer markerade för särskild hänsyn.

Många av Ulf Kristoffersons samtal med framstående politiker under de senaste åren har täckts omfattande av media. Carl Bildts intervju med TV4NYHETERNA kl. Den 7 januari 2007 är en utmärkt illustration av hur detta kan göras.

Medan han frågades av intervjuaren om hans engagemang i Lundins investeringsföretag, noterade Bildt företagets koppling till den ryska gasgiganten Gazprom samt planer för en gasledning över Östersjön av den ryska regeringen.

Ulf Kristoffersson Längd
Ulf Kristoffersson Längd

By Wishful