Anders södergren fru /\ Längdskidåkaren Hans Anders Södergren (född i Söderhamn, Hälsingland 1999) är en svensk åkare som har tävlat sedan det året. Han vann en bronsmedalj i 4 x 10 km stafett vid vinter-OS 2006 i Turin, Italien.

Anders södergren fru
Anders södergren fru

Han kom också på femte plats i 15 km + 15 km dubbelförföljelse vid samma matcher. Hans svenska lag vann en guldmedalj vid vinter-OS 2010 i Vancouver.

Södergren tog två silver- och två bronsmedaljer vid FIS Nordic World Ski Championships. 2009 vann hon 15 km och 15 km dubbel jakt, och 2003 vann hon 50 km (2003, 2007). Detta är från säsongen 2005–06. Han vann åtta FIS-lopp. Han har också varit tiofaldig nationell mästare på distanser från 15 km till 50 km vid den tiden.

Södergren vann 50 km vid både 2006 och 2008 Holmenkollens skidfestival. Detta gör honom till den enda skidåkaren som vunnit ett internationellt 50 km elitlopp med individuell start i fri teknik sedan 2004, då han vann 50 km tävlingen.

Hans tvillingbror, Per, tvingades sluta åka längdskidor på grund av en ryggskada.

OS-guldmedaljören Anders Södergren hade problem med ryggen hela tiden och som om det inte var illa nog fick han också opereras eftersom han trodde att han hade testikelcancer. Första gången Anders försökte ge upp gjorde han det inte. Nu tar han på sig en ny uppgift som “Mästare”.

Eftersom han hade lite självförtroende tillbaka efter senaste loppet var det bra för honom att han gjorde det bra där. Det fick honom att vilja försöka köra lite mer. Kroppen sa något. Det var jättebra på många sätt.

Under natten vaknar han inte längre av att han har ont, utan för att han hör ett barnskrik.

– Dagarna efter Julias födelse är annorlunda än någon annan tid i ditt liv. Som om jag svävade på moln har jag varit i ett slags glad dis ett tag. Lisa är lika lugn, självsäker och balanserad som alltid. Sättet hon behandlar Julia på får det att verka som om hon inte har gjort något annat i sitt liv. Nu ammas den hela tiden, både dag och natt. Jag njuter av livet, men jag måste säga att jag är trött. I sin blogg säger Anders Södergren att Julia vill ha vår uppmärksamhet vid tillfällen då man inte är van vid att hålla på med sin dag.

– Det största problemet är hur många flyg vi måste ta. Här betalar vi extra för miljövänligt flygbränsle. Det här är mycket pengar. Sedan finns det mycket annat man kan göra för att hjälpa miljön och elbilar. Elbilarna är inte långt borta heller. Det finns också många saker du kan tänka på i ditt dagliga liv som inte påverkar dina egna pengar, som att duscha, mat, avfallshantering, elanvändning och så vidare. Det finns alltid mer att göra!

Efter mycket lång tid kunde läkarna räkna ut att tumören var ofarlig. Södergren kunde återgå till träning och tävling som vanligt. Södergrens vänner och fans från det svenska landslaget och hans klubb ringde honom innan nyheten kom.

Även några av de internationella motståndarna hoppades att Anders skulle komma tillbaka så snart som möjligt. De internationella motståndarna kanske tycker att det var skönt att slippa en av de tuffaste motståndarna. Förut sa Pietro Piller Cottrer att “vi älskar honom så mycket.” Om Anders sagt att det fick vara nog hade ingen tyckt att det var konstigt.

Men tack vare mycket envishet kunde han bli bättre gång på gång, även efter att han fått dålig rygg. När Södergren opererade diskbråck och testiklar fick han jobba hårt för att komma tillbaka i form igen. Hans VM-silver i skiathlon kom före hans guldmedalj i stafett vid OS i Sotji. Så här fungerar det:

Det krävs mycket träning för att bli bra på längdskidor och då blir det inte lättare när man ska ta pauser som man inte vill ta.

Anders södergren fru
Anders södergren fru

Klimatarbetet är mycket viktigt för sportens överlevnad. Snö är det enda som håller oss vid liv. Att vara offentliga personer är det vårt jobb som kända personer att se till att vi och alla andra gör sitt bästa.

Om man ser det som en tävling så tror jag att vi ligger i topp på planen. Annars vill jag påpeka att vi också gärna arbetar med våra konkurrenter. Ett projekt med Norges längdlandslag pågår just nu. Vi arbetar tillsammans för att göra Ski Tour 2020 så miljövänligt som vi kan.

By Wishful

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *