Titti schultz föräldrar /\ Denna person är en svensk radioprogramledare, tävlande och paneldeltagare. Titti Maria Christina Schultz är en av dem. Hon är nu radiovärd i Sveriges Radios talkshow P4 Extra.

Titti schultz föräldrar
Titti schultz föräldrar

Schultz brukade vara värd för program på RIX FM och NRJ, som Rix Morronzoo, Eftermiddag med Erik & Titti och Vakna med Roger. För att vara en bra moderator vann hon 2016 års “rets Talare”-pris från Talarforum-gruppen.

För att arbeta som radiovärd och moderator över hela landet måste Titti Schultz ibland vara på jobbet sex dagar i veckan. Sedan på sommaren tar hon en lång paus: “Jag gillar känslan av att vara ensam och ledsen.”

Titti Schultz har trevligt när hon får sätta på sig en krans till fotograferingen innan hon tar på sig kläderna.

Alla måste uppmärksamma denna syn eftersom det inte är särskilt vanligt att se det så här. Att klä upp en midsommarstång och knyta ihop blomsterkransar är båda saker som jag gillar att göra, dock. Men jag har dem inte på hela dagen.

På Sveriges Radio träffas vi på innergården. Hon har varit radioprogramledare sedan 1998. Rix FM, NRJ, och Stockholms lokala station, P5, lät henne ta över P4 Extra i höst. Hon hade 1,5 miljoner lyssnare om dagen.

Det har stått klart länge att den 49-årige radioarbetaren Titti Schultz inte ville ha barn. Nu pratar hon om det med sina egna ord.

Personer som jobbar på P4-Extra bor sedan 16 år tillbaka med sin sambo Erik Nääs. Paret träffades genom jobbet, och det var hans sinne för humor som fick det att glänsa i radioprogrammet. Så länge hon har levt har hon varit väldigt ärlig med att inte vilja ha barn.

När Titti Schultz mamma dog snabbt var det en chock. Titti tänkte dock inte på att ta en paus från radion. Hon älskar sitt program som programledare i P4 Extra, och sändningarna var som en paus från hennes tankar.

“P4 Extra” fick en ny programledare för två år sedan: Titti Schultz, 48. Lotta Bromé hade varit programledare länge. Tutti Schultz har jobbat inom kommersiell radio i 25 år och i och med flytten till Sveriges Radio är hon på god väg att bli en favoritsvensk.

Fyra eftermiddagar i veckan sänder Titti Schultz aktualitetsprogrammet live till 1,5 miljoner människor. Många känner henne för att hon är snabb med att säga vad hon tycker och hon rör sig mellan allvar och humor.

Eftersom det är ett stort program ligger både utmaningen och charmen i att det är stort och brett. Det här jobbet låter mig jobba hårt, men jag får också garva och välja min egen personlighet, säger hon.

De tycker om att höra av sig för att det är roligt. Förklara varför de gillar det jag gör eller varför de inte gör det. I hela mitt vuxna liv har jag haft att göra med många människor som ger mig råd. Att jag blir äldre gör att folk inte blir lika arga på mig längre, vilket är bra.

Sveriges Radio öppnade mitt sinne för nya idéer. Det är tydligt att kommersiell radio skiljer sig mycket från detta. Titti säger att hon är tacksam för att hon har fått ta med sig kommersiell radios oändliga kreativa arbete och försöka sätta sin egen prägel på programmet.

Det är det som Titti gillar bäst med showen: att träffa nya människor, bli solbränna och att vara verklig och mänsklig med gästerna.

Ett samtal med mina gäster är vad jag vill, och det betyder att vi kan prata om sorg eller katastrofer. Jag vill kunna hjälpa en gäst med deras våning och då måste det vara okej att jag till exempel gråter. Varje person jag träffar får mig att vilja veta mer om dem.

Jag tycker att det är bra med mitt jobb att jag är så intresserad av andras liv. Allt man gör kan hjälpa någon annan, säger Titti, och alla har något att ge tillbaka.

Gold Ear är ett radioprogram som låter lyssnare rösta på sina favoritvärdar, och Titti vann priset Gold Ear för att vara “Årets värd”.

Hon säger också att eftersom hon varit patient och varit på sjukhuset för olika saker är hon delvis skyldig till sitt intresse.

-Jag tror att jag har brutit varenda ben i kroppen någon gång, så ortopedi är ett område som har fångat mitt öga. Som en opererad person är jag ännu mer intresserad av det området eftersom jag har varit med om det själv.

Titti schultz föräldrar
Titti schultz föräldrar

De har vant sig vid Tittis ovanliga intresse och att hon ibland ställer diagnoser om de människor och platser hon ser i sitt dagliga liv. Dessutom har hennes speciella intresse varit till stor hjälp, och det finns inga tecken på att det kommer att sakta ner snart.

Det handlar om att vara nyfiken och inte vara rädd för att fråga. Som patient vill jag veta lika mycket som du, även om du är värd. Ett serviceyrke innebär att man går till läkaren för att få hjälp eller en service, så läkare behöver vara redo när folk ställer frågor till dem. För att vara ärlig så är de flesta jag träffar bra på att svara på både enkla och svåra frågor.

By Wishful

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *