Sun. Oct 2nd, 2022
Thorleif Torstensson Död
Thorleif Torstensson Död

Thorleif Torstensson Död /\ Thorleif Torstensson var en saxofon, gitarrist och sångare från Sverige. Farån bandets början 1962 var han bandets främsta sångare.

Moonlight

Melodifestivalen 2009 innehöll låten “Sweet Kissin’ in the Moonlight” av Torstensson och Thorleifs. 2009 tävlade han i TV4:s Kändisdjungeln som kändisdeltagare.

Torstensson avled den 10 januari 2021 av komplikationer relaterade till covid-19-epidemin som då drabbat Sverige.

Bellevueparken

När Babbel 2019 besökte Karlshamn och Dans In i Bellevueparken för en Coffee Party sprang han med sångaren Thorleif Torstensson i dansbandet Torleifs, som uppträdde med bandet.

I mitten av 1970-talet blev makarna Thorleifs kända. Följande är några minnen av Thorleif. Mitt första band, Thorleifs, bildades när jag var bara 13 år gammal.

I min hemstad Klavreström var det få musiker, och jag var den enda. Vi fick ett set som innehöll två klarinetter, som jag och en kompis båda spelade, men det var få andra spelare.

Ett dragspel, däremot, tillhörde en annan kompis mamma. Ingen av våra kompisar kunde spela bas, så vi fick låna en från en lokal friskola som också hade en cellist i personalen.

Det här var första gången vi fick låna en afrikansk djungeltrumma av en av våra vänners föräldrar, som hade köpt den i Afrika.

Som ett resultat började bandet Thorleifs spela med bara två klarinetter, en saxofon, en cello och en djungeltrumma.

Det finns många dansklubbar i dessa områden. Att gå tillbaka till områden du har varit tidigare är alltid spännande. Det är lika spännande att besöka nya områden som det är att besöka bekanta. Thorleif Thorstensson tycker att de är mindre vanliga idag.

Thorleif Torstensson Död

Tyvärr vill Thorleif Torstenssons familj informera er om att han gick bort den 10 januari 2021 i Covid Suites.

Enligt sångarens familjeuttalande, “dö han fridfullt hemma med sin familj omkring sig vid 71 års ålder.” Efter en vecka på sjukhuset avled Torstensson fredligt på söndagen i sällskap av sin familj.

Thorleif Torstensson, sångare och frontman i det svenska dansbandet Thorleif, dog i covid-19-sviter, bekräftade bandets författarverksamhet Warner för Sveriges radio. Han var 49.

“Det är med stor sorg som Thorleif Torstenssons familj härmed meddelar att han idag, den 10 januari 2021, i sviterna av covid, tyst har somnat in omgiven av sina nära och kära”, skriver familjen i ett uttalande till Expressen.

“Genom sin musik har han skänkt glädje och tröst till otaliga människor. Han kommer att vara mycket saknad.”

Vi ber er att vara uppmärksam på familjens önskan om privatliv under denna svåra tid när vi sörjer förlusten av vår kärleksfulla make, far, farfar och svärfar.

Familjen uppskattade också arbetarna på Halmstad lasarett för deras insatser för att ta hand om honom. Han tillbringade en vecka på sjukhuset, berättade Torstenssons chef, innan han dog.

Thorleifs var ett populärt dansband från tidigt 1960-tal fram till 2012. Cry No Tears, And You Lit the Stars och With You I Want to Live är bara några av bandets välkända låtar.

Melodifestivalen gick in i Sweet kissin’ in the moonlight som en låt för dem 2009. Thorleifs är ett enormt populärt dansband. Deras ursprung kan spåras så långt tillbaka som 1962 i Norrhult, Småland.

Cry no tears och If you light the stars är två av deras populäraste låtar. De sjöng “Sweet kissin ‘in the night” i Melodifestivalen 2009.

Thorleif “Tolle” Torstensson, bandets frontman och sångare, har nu avlidit. I ett uttalande till Expressen gör familjen beskedet.

Vi är ledsna att kunna meddela att Thorleif Torstensson avled fredligt den 10 januari 2021, i sviterna av covid, omgiven av sina nära och kära, som meddelats av hans familj.

Som ett resultat av hans musik har många individer kunnat uppleva glädje och tröst.

Snälla ge vår familj tid och utrymme att sörja förlusten av vår kärleksfulla make, far, farfar och svärfar.

Vårt hjärtliga tack går till personalen på IVA på Halmstads sjukhus som tog så väl hand om honom.”

Slappna av, umgås med nära och kära, och gå ut och lek så mycket som du brukar, till exempel.

Thorleifs deltog även i Melodifestivalen 2009 i Malmö som ensemble.

-Med låten “Sweet Kissin’in the Moonlight” uppträdde vi en gång i Melodifestivalen i Sverige. Det var ett totalt skratt. Först och främst är det imponerande och jag vet inte hur de gör det.

Thorleif Torstensson Död
Thorleif Torstensson Död