0 0
Read Time:4 Minute, 36 Second

Ulf Kristersson Vader /\ Ulf Hjalmar Ed Kristersson är en svensk politiker från Lund som är på mellanbanan. Sedan 2017 är han ledare för Moderaterna. 2018 ledde han Moderaterna till seger i det svenska riksdagsvalet.

Kristersson, som är civilekonom, var Sveriges socialförsäkringsminister 2010–2014 under regeringen Reinfeldt. 2006 till 2010 var han även ledamot i Socialborgarrådet i Stockholm.

Jag har inget val, men de är bra, sa M-ledaren till tidningen och tillade om kalvarna:Folk är oftast bara avundsjuka, säger jag. Sanningen är att både gener och miljö spelar roll.

Med tanke på hur stor hon var hade min mamma ganska stora vader. Sedan dess har jag varit gymnast i många år, och många av de hopp vi gör hjälper oss att träna vaderna.

Hemligheten bakom hans atletiska vader, hans år som elitgymnast, hur han kämpade sig igenom skador och hur Sverige ska förbättra sin dåliga fysiska hälsa.

hur han gjorde sig redo för den svettiga Agendadebatten, hur frasen “maktbytespartier” kom till och hur det var att vara en kaka i politikens korridorer. varför han bär shorts över strumpbyxor när han springer, hans favoritstyrkeövning .

och MASSOR av andra saker! Välkommen till ett samtal med Sveriges mäktigaste partiledare, Ulf Kristersson, som visar sig vara roligt och inspirerande.

Kristersson bor i Strängnäs . Sedan 1991 är han gift med Birgitta Ed. Tre av parets döttrar adopterades från Kina.

Hustrun har bland annat arbetat som PR-konsult, men sedan 2018 studerar hon till präst.Kristersson var riksdagsledamot 1995-1998 och arbetade även som marknadschef för Timbro forlag.

1994 lät han även förlaget ge ut boken Non-working Generation.

I boken för han en talan mot den svenska modellen och välfärdsstaten, som han menar är som apartheid och gör folk lata.Kristersson var kommunikationsansvarig på IT-företaget Connecta i Stockholm 2000-2001.

Företaget bytte namn till Adcore AB efter att det gick samman med Information Highway. Han var även kommunikationskonsult för företaget Network AB 2001-2002.

Under den tiden bestämde han sig för att anställa svarta städare under ett år. När han kom tillbaka in i politiken fick han frågan om detta i en undersökning.

Han sa att det var okej eftersom han inte längre var en politisk företrädare, men han tyckte att det var fel och ett svagt skäl.2003 till 2005 var Kristersson styrelsechef på Adoptionscentrum.

Under hans tid som ordförande skakades Adoptionscentrum av en skandal där svenska familjer fick kinesiska barn som kidnappats.

Efter valet 2002 kom Kristersson tillbaka in i politiken genom att bli finansborgarråd i Strangnas kommun.

Inför valet 2006 var han ansvarig för Arbetsgruppen för familjepolitik för Moderaterna. Han blev socialborgarråd i Stockholms stad efter att han vunnit valet.

Första Diakonisallskapen hyrde honom en femrummare i Stockholm medan han var socialborgarråd.

Eftersom Stockholms stad köpte förnödenheter till Ersta Diakonisallskap och gav det pengar, bland annat till bostäder för fattiga,

Ulf Kristersson och någon i föreningens ledning startade båda en förundersökning om mutbrott.

Lägenheterna i den aktuella byggnaden skulle enligt ett internt policydokument vara avsatta för nyanställda och studenter vid föreningens högskola.

Senare lades förundersökningen ner eftersom Ulf Kristersson inte hade direkt kontroll över hur bidrag gavs ut.

2008 var han ansvarig för Moderaternas arbetsgrupp för migrations- och integrationspolitik.

Inför riksdagsvalet 2010 var han ansvarig för Alliansens familjepolitiska arbetsgrupp och talade för Moderaterna i sociala och familjepolitiska frågor.

Ulf Kristersson blev ledare för Moderaternas parti i oktober 2017. Sedan dess har han deltagit i många debatter och utfrågningar om allt från kriminalitet till kärnkraft.

Men genom åren har Kristerssons kalvar kommit upp om och om igen i sociala medier, vilket är en helt annan sak.

Moderatledaren vill gå med i den regering som han hoppas få ihop till hösten.

Kroppen av en norsk man i 70-årsåldern hittades efter att en motorbåt välte vid Vaderoarna, nära Fjallbacka på västkusten.

Emma Nykvist, räddningsledare vid Sjö- och flygräddningscentralen, säger att mannen reste ensam från Norge till Sverige.

Dåligt väder slog honom och hans båt sjönk mot klipporna. Hon säger att vi hittade kroppen i vraket.

Efter att partiledaren bytte i oktober 2017 gick stödet för Moderaterna upp i opinionsmätningarna, och media pratade om en “Kristersson-effekt”.

I januari 2018 visade en undersökning av Demoskop att partiet hade mest sup

hamn från väljarna (22,6 %) på mer än ett år. I Skops mätning från februari 2018 låg partiet på 25 procent.

Senare under våren och sommaren 2018 började dock siffrorna att sjunka, med 15 till 20 % av väljarna som stödde idén i olika undersökningar.

Moderaterna fick 19,8 % av rösterna i riksdagsvalet 2018, vilket var 3,5 % mindre än i förra valet och innebar att de tappade 14 mandat i riksdagen.

Alliansen lyckades inte heller växa sig större än den rödgröna alliansen. På valnatten bad Kristersson statsminister Stefan Lofven att avgå och sa att han ville bli ny statsminister.

Under valrörelsen betonade Kristersson hur viktigt det var för Socialdemokraterna och Moderaterna att nå en överenskommelse om migration.Men han sa också att han inte lämnade någon utanför samtalet.

Ulf Kristersson Vader

Kristersson har också sagt att det är Sveriges öde att integrera de många flyktingar som kommit till Sverige de senaste åren. Bortsett från det,Han har sagt att han vill göra språkförskolor obligatoriska för barn som är nya i landet.

Han vill också starta en ny typ av jobb med instegsjobb som betalar 70 procent mer för unga svenskar som inte gått ut gymnasiet och nyanlända som inte gått i skolan under sina första fem år i landet.

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %