0 0
Read Time:2 Minute, 56 Second

Ola salo ålder /\ Svenske rocksångaren, låtskrivaren och gitarristen Rolf Ola Salo Svensson (född Rolf Ola Anders Svensson den 19 februari 1977 i Grytnäs församling, Avesta kommun). Han är mest ihågkommen för sin roll som sångare och offentligt ansikte för bandet The Ark, för vilket han skrev majoriteten av texterna och musiken. Hej äldste! Han föddes i Avesta, Dalarna, Sverige 1977 av Lars Svensson, kyrkoherde i Söraby kyrka, och Birgitta Svensson, läkare från Skarin.

Två och ett halvt år gammal flyttade han till den svenska lilla orten Rottne med sina föräldrar och fyra syskon, där han fick bevittna sin första vår. När han var fem år gammal skrev han sin första bok med titeln Raggarbilar.

Han gick på Växjös Katedralskolans humanistiskt inriktade gymnasium där han gick musikteori och historia innan han flyttade till Malmö. Han antog artistnamnet Ola Salo 1996; namnet är ett palindrom där den första delen, Salo, härstammar från den sista, Ola, och den andra delen, Salo, kommer från den första bokstaven i hans efternamn, Salo. Officiellt är han också känd under namnet Salo, dock inte i hans förnamn. Ola Salo är vegetarian.


Ola Salo är gift med Anneli Pekula sedan 2009, och de har två barn tillsammans. Han identifierar sig som öppet bisexuell. Jakob Skarins syskon är lika tråkig som han heter. Han är 45.

Fakta och bio om Ola salo ålder

  • Ola Salo, en 41-årig samtidskonstnär, lät inte alla föräldraroller falla på plats naturligt.
  • Han jobbar alltid på att förbättra sig själv.
  • Jag är verkligen för stor för att komma överens med.
  • Men jag har jobbat på att kunna koppla bort min självkänsla när jag lämnar platsen, sa han i söndags.
  • Det har gått över två decennier sedan Ola Salo slog igenom som mäktig sångare och huvudfigur i hitbandet The Ark. Innan bandet upplöstes i september 2011 hade de bland annat en rad singlar och en Melodifestivalen-seger under bältet .
  • Nu när bandets aktiva år ligger bakom dem är Ola nöjd med den katalog han sammanställt under den tiden.
  • Nu är jag mer en vaktmästare, säger han och sköter trädgården med mer omsorg än en uppfinnare.


Han beskriver 2018 som året han vill nå en bredare publik och efter att ha medverkat i SVT:s “Stjärnornas stjärna” i vintras ska Ola ge sig ut på en sommarfolkturné med Diggiloo.
Det är nu Sveriges största sommarkonsertserie och jag kan inte låta bli att märka att de har ansträngt sig för att bredda konceptet och omfatta ett bredare utbud av artister.Han uppskattar kontrasten mellan att interagera på mikro- och makroskala.Salo bildade bandet The Ark 1991 tillsammans med sina vänner Lars “Leari” Ljungberg, Mikael Jepson och Magnus Olsson


Ola Salo arbetade som musiker i Malmö, först i Kristina från Duvemla (där han var understudy för Peter Jöback) och sedan i Spelman från 1997 till 1999.2007 vann Salos egenkomponerade låt “The Worrying Kind” The Ark Melodifestivalen och fortsatte med att representera Sverige i Eurovision Song Contest i Helsingfors den 12 maj.2016 fortsatte Salos melodifestivalkarriär då han vid sidan av Jöback tog tyglarna som programmerare för Andra chansen.


Salo och Peter Kvint samarbetade som textförfattare på Dismisseds bidrag till Melodifestivalen 2017, Hearts align.Salo spelade titelrollen som Jesus Christ Superstar på Malmö Opera och Musikteater 2008–09.Vid två separata tillfällen – 16 juli 2003 och 26 juli 2009 – var Salo med i Sveriges Radio P1:s sommarprogram, Sommarprogrammet.Han bidrog även vintern 2013 i SVT:s Sommarpratarna.

Ola salo ålder

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %