Fri. Dec 2nd, 2022

Andreas Norlén Längd /\ Per Olof Andreas Norlén är en svensk jurist och politiker som föddes den 6 maj 1973 i Bromma församling i Stockholm. Sedan den 24 september 2018 har han blivit kungens talman i Sverige. Sedan 2006 har Norlén tjänstgjort som ordinarie ledamot i Sveriges riksdag, efter att ha blivit vald att representera region stergötland. Hon är dock nu fri från sina uppdrag som riksdagsledamot tack vare hennes flytande språkkunskaper. Han var ordförande för det konstitutionella konventet från 2014 till 2018.

Norlén tog sin doktorsexamen. i affärsjuridik från Linköpings universitet.Andreas Norlén är son till Urban Norlén, chefen för företagets ekonomi, och Gunilla Persdotter Norlén, chefen för företagets tidningar.

Norlén är född och uppvuxen i deshög och gick på Kungshögaskolan i Mjölby, där han tog examen från gymnasiets samhällsvetenskapliga spår 1992. Han tog en Juris Doctor i affärsjuridik från Linköpings universitet 2004 med sin avhandling med titeln ” Oskälighet och 36 avtalslagen.” Han avslutade sina Juris Doctorate-studier vid Stockholms universitet 2000. Andreas Norlens längd Ej tillgänglig just nu. vikt ej känd & kroppsmått kommer att uppdateras snart.

Fakta och bio om Andreas Norlén Längd

  • Jag och min syster Helena har gjort Norrköping till vårt hem sedan jag flyttade dit 2014.
  • Men jag föddes i Bromma, Stockholm, den 6 maj det dramatiska året (1973, då Gustav VI Adolf abdikerade och riksdagens omröstning resulterade i “lotteririksdagen”, med siffrorna 175 respektive 175 mellan blocken).
  • Min familj flyttade till Norra Sverige, Höga Kusten, Ångermanland, varifrån jag ursprungligen kommer när jag var tre år gammal.
  • Snart åker vi dock tillbaka söderut till min farfars hem i Deshögs kommun.
  • Jag bodde i deshög och gick i en skola i Mjölby fram till 1992, då jag skrevs in som elev på Samhällsvetenskaplig ström på Kungshög.
  • Efter det började jag läsa juridik på Jönköpingsgymnasiet, men jag gick så småningom över till Linköpings universitets Affärsjuridiska programmet med Europainriktning eftersom jag kände att det passade bättre för mina karriärmål.
  • Vid Stockholms universitet tog jag en magisterexamen i affärsjuridik 1996 och en doktorsexamen i traditionell juridik månaden därpå.


1998 gick jag tillbaka till skolan och tog min doktorsexamen inom affärsjuridik från Linköpings universitets Avdelningen för rätt och rättsfilosofi och IMIE Research Institute (International Graduatechool for Management and Industrial Engineering).Min avhandling hade titeln “Oskälighet och 36 avtalslagen”, och jag försvarade den med framgång den 14 september 2004; så jag är nu doktor i juridik (jur dr).Kolla in den bifogade doktorsavhandlingen! Jag arbetade heltid på min mammas tidningsförlag, Kurirengruppen I Sverige AB, i ett helt kalenderår innan jag började i svenska armén.


Företaget grundades i Motala 1993 och därför bestämde vi oss för att flytta dit 1995.Till en början arbetade vi mest med gratistidningarna Söndags-Kuriren och Fredags-Kuriren; men snart följde betaltidningarna Länstidningen stergötland och Länstidningen Värmlandsbygden.I januari 2007 sålde Kurirenkoncernen gratistidningarna till en konkurrent i branschen och tidningarna slogs samman med ytterligare en tidning för att bilda den nya tidningen stgötatidningen.


Jag jobbade länge som insändare på Kurirentidningarna och hade en byline på sidan två i varje nummer.
Familjeföretaget har ytterligare information på denna länk.Jag kommer från en lång rad MUF-medlemmar och moderatorer; Jag gick med i organisationen när jag var 15 år gammal, 1988.Jag tjänstgjorde som MUF sydöstra Sveriges distriktsledare 1995 till 1997, och sedan som MUF sydöstra Sveriges moderaters andre vice distriktsledare 2001 till 2006.


Jag var ledamot i Motala kommunfullmäktige från 1998 till 2002 och igen från 2006 till 2014.
Jag var också ledare för ett markinnehav under en kort tid.Jag har även haft flera namnuppgifter på läns-och kommunnivå.Politik på nationell, statlig och lokal nivå är sammankopplade, och jag är glad över att ha erfarenhet av alla tre.Jag har varit tillsammans med Helena, en Kjellström till födseln, sedan sommaren 2011 och vi förlovade oss den 5 januari 2013.Vi träffades för första gången den 14 januari 2010.
Henry, vår son, föddes 2016.Vi har också en katt som heter Bessie som är en medlem i familjen.

Andreas Norlén Längd