Sun. Dec 4th, 2022

Hur Lång Är Sarah Dawn Finer /\ Sarah Dawn Finer, född 14 september 1981 i Stockholm, är en svensk sångerska, låtskrivare, programledare och sketchertist. Hon uppträdde i flera musikaliska, teatraliska, filmiska och tv-produktioner som sångerska och instrumentalist innan hon släppte sin första EP med originallåtar 2005; sedan dess har hon släppt en rad kritikerrosade soloalbum.

Hon har också varit värd för ett flertal tv-program och spelat framstående roller i musikbranschen. Sarah Dawn Finer är född och uppvuxen i Sverige men har också en del brittiska och amerikanska anor tack vare sina föräldrar. Hon är mamma till David Finer, en medicinsk författare från London, och Francine Lee Mirro-Finer, en terapeut som specialiserat sig på dansterapi och är född och uppvuxen i New York.

Hon är syster till sångerskan Zoie Finer och halvsyster till musikern och koreanisten Rennie Mirro. Hans farfar var läkaren och hypnosexperten Basil Finer, och hans mormor var operasångerskan och romantikprofessorn Dorothy Irving. Ingen vet hur lång hon är.

Fakta och bio om Hur Lång Är Sarah Dawn Finer

  • Hon har också varit värd för ett flertal tv-program och spelat framstående roller i musikbranschen.
  • Hon är född och uppvuxen i Sverige, men hennes brittiska och amerikanska anor kom via hennes föräldrar.
  • Hon är syster till sångerskan Zoie Finer och halvsyster till musikern och koreanisten Rennie Mirro.
  • Sarah Dawn Finer är nu programledare för inte en utan två SVT-program: S ska det lta och Melodifestivalen.
  • Här är allt du behöver veta om Sarah: Sarah Dawn Finer, en 37-årig sångerska och TV-värd, är född och uppvuxen i Sverige men har brittiska och amerikanska anor genom sina föräldrar.
  • Sarah Dawn Finers liv har kretsat kring sång och musik ända sedan hon var ett litet barn; i somras filmade hon en SVT-serie i genrens signaturnalleformat.
  • I den sexdelade serien Sarah’s Sound of Musicals besöker hon scenerna på Broadway och West End och träffar några av branschens största kompositörer och hårdast arbetande artister.
  • Sarah Dawn Finers kraftfulla och utländskt klingande sång har trollbundet svensk publik i nästan två decennier.
  • Hon släppte sitt debutalbum 2007, men innan dess hade hon samarbetat med dussintals etablerade musiker, däribland Peter Jöback (då 47) och Björn Skifs (då 71).


Låten “I remember love”, som dök upp på hennes debutalbum, var också ett av hennes bidrag när hon tävlade i Melodifestivalen 2007 för första gången.Sarah Dawn Finers förhållande till tävlingen Just Melodifestivalen går tillbaka till debuten av hennes eget tävlingsbidrag.Hon har spelat många komiska karaktärer, inklusive Lynda Woodruff, en livlig brittisk kvinna som arbetar för European Radio and Television Union.


När hon drog tillbaka Sveriges röster från Eurovision Song Contest 2012 spelade hon i princip samma roll.
Det är inte heller Sarah Dawn Finers första gång vid rodret i ett SVT-program.Sedan 2018 har hon varit värd för SVT 1-succén So ska det lta.Sarah Dawn Finer efterträdde 55-åriga musikern Kalle Moraus som programledare.Sarah Dawn Finer har inte haft några långvariga seriösa förhållanden sedan de slutade för några år sedan.Först och främst var det nedslående för Sarah när hon 2009 berättade för tidningen Kupé om sina förhoppningar om att bli mamma.


Jag längtar verkligen efter den rutin och stabilitet man har med barn, sa hon.Sarah Dawn Finer avslöjade på Instagram 2017 att hon och maken Jonas ivrigt väntade på födelsen av deras första barn; den väntan belönades den 7 maj följande år.En bortskämd brat vid namn Annie Grace Finer.The Finers dotter, Annie Grace, föddes den 7 maj klockan 07.00 En spännande resa med ett lyckligt slut och en början.Mina djupaste sympatier går ut till alla som någonsin har fått barn genom födseln eller adoptionen.
Wow.Inga ord kan göra rättvisa åt det jag kände. “Karlek har ett namn, och vi kallar henne Annie,” sa hon då

Hur Lång Är Sarah Dawn Finer