Thu. Dec 1st, 2022

Beatrice Järås Sjukdom /\ Hon började sin dansträning som barn på Operans balettskola men fick överge sin karriär på grund av inflammation i hjärnstammen. Hon kom senare med i rollistan i Berns Barn och sjöng i operan Csardasfurstinnan vid Oscarsgalan 1970. Redan som treåring skrevs Järs in i balettklass. Hon började sin dansutbildning som ung på Operans balettskola, men fick överge sin karriär när hon hade benhinneinflammation. Hon kom senare med i rollerna i Berns Barn och sjöng i operan Csardasfurstinnan vid Oscarsgalan 1970.

Hon har varit med i ett flertal musikaler på olika platser, bland annat Les Misérables på Cirkus i Stockholm, Skl på Maximteatern, 42:a gatan på Slagthuset i Malmö, Killar och dockor på Kristianstads Teater, Annie på Nöjesteatern och Fröken April på kl. Ystads Teater. Järs har medverkat i en rad komedier och revyer på Stockholms privatteatrar, bland annat Para p skoj p Folkan. Hon har uppträtt i krogshower med Björn Skifs på Hamburger Börs och vänt med Monica Forsberg på Rynkkräm och hundratals skor-utställningen. Hon uppmärksammades också för sitt arbete med Lars Noréns pjäs Endagsvarelser, som hade premiär på Riksteaterns region 1996.

Fakta och bio om Beatrice Järås Sjukdom

  • Beatrice Järs sjukdom avslutade hennes tredje års balettutbildning.
  • Hennes danskarriär började när hon var tioringselev på Operans balettskola, men hon fick ge upp den på grund av en benhinneinflammation.
  • Hon fortsatte att uppträda med showgruppen Berns Barn, och sedan med Oscarsgalan 1970, då hon var med i operan Csardasfurstinnan.
  • Hon har arbetat som musiker på en lång rad scenproduktioner, bland annat Les Misérables på Cirkus i Stockholm, Skl på Maximteatern, 42:a gatan på Slagthuset i Malmö, Killar och dockor på Kristianstads Teater, Annie på Nöjesteatern, och Fröken april på Ystads Teater.
  • Järs har medverkat i revyer och komedier på privata teatrar över hela Stockholm, däribland bland annat Para p skoj p Folkan.
  • Hon har medverkat i en krogshow tillsammans med Björn Skifs på Hamburger Börs, samt tillsammans med Monica Forsberg på Rynkkräm och andra arenor.
  • Hon är också känd för sin roll i Lars Noréns pjäs Endagsvarelser som hade premiär 1996 i Riksteaterns region.
  • Hon har bidragit till en mängd olika film- och tv-projekt, bland annat Bröllopet, Lotta p Brkmakargatan och Skeppsholmen.
  • Han sjöng “Charlotte” 289 gånger i New York Times.
  • Prinsen av Egyptens svenska berättare förde Egyptens tron ​​på auktion.


Hennes medverkan i Skäggets adventskalender uppmärksammades.I brief 2008, avslutar I brief 2008. Hon uppträdde på Arlövsrevyns festivaler 2004, 2005 och 2011, med artister som Jarl Borssén, Monica Forsberg, Kent Nilsson och en mängd andra.Alla deltagande Järs introducerades i Tommarpsrevyns 2003, 2006 och 2010.Hon debuterade som Jennyanyadots i Malmöuppsättningen av Cats 2007 på Nöjesteatern.Absolut inte, men jag har bestämt mig för att börja ta ut mina pensionsförmåner från och med idag.


Det är ingen idé att vänta eftersom man i slutändan aldrig kan vara säker.Det är lika bra att ta vara på sina ekonomiska resurser medan man fortfarande kan.Jag har inte haft jobb på ett år, så alla extra pengar skulle uppskattas.Liksom många andra firanden av denna karaktär för närvarande, är jubileet skyldigt att orsaka uppståndelse.Det känns bra att nå 65.Jag är tacksam över att få vara här under så lång tid i livet, och jag hoppas att jag fortsätter att åldras bra.


Idag ska jag och min fru Beatrice skåla för dagen med ett glas champagne medan vi njuter av det vackra vädret nere i USA:s nordvästra hörn.Nils Landgren och hans band, Funk Unit, gjorde en rask turné innan kaoset bröt ut.Nej, under mina 30 år på den här planeten har jag aldrig tillbringat så mycket tid hemma.
Mitt vanliga semesterschema är 250 dagar per år.Mitt företag är baserat i Tyskland och det är där jag har etablerat ett välmående yrkesliv.Dagens gäster framför kameran är bland annat en slapstick-komiker vi känner igen från program som “Nya Tider”, “Skeppsholmen”, “Skägget i Brevldan” och “Lotta på Brkmakaregatan.


“Beatrice Järs, som nu är bosatt i Sverige och spelade Lottas mamma, säger: “För mig personligen var det fantastiskt att få vara med i berättelsen om Lotta på Brkmakaregatan.Men, barn brukar glömma henne efter att ha sett filmen.Det här har pågått i snart fyra år, säger hon.Hon har ett komplext förhållande till kameran.

Beatrice Järås Sjukdom