Eddie berglund ålder /\ Bertil Vilhelm Evald Berglund föddes i Stockholm och dog där 1979. Han var en svensk skådespelare.

Eddie Berglund, 23, är från Lngshyttan, och han har gjort världens bästa bänkpresslyft genom tiderna.

Eddie berglund ålder
Eddie berglund ålder

Han väger 65 pund, men vid VM i Finland i våras vägde han 211 pund! 3,24 gånger sin egen vikt. Och han kom tvåa i tävlingen med 31 pund.

– Det var en underbar sak att känna. Många världsrekord har slagits och jag har varit världsmästare många gånger, men det lyftet var det bästa jag haft hittills, säger Eddie Berglund till SVT Sport.

En åtsittande tröja hjälper honom inte att tävla i styrkelyft eller bänkpress. Han har slagit 40 världsrekord och blivit världsmästare 13 gånger, och han gör det utan hjälp av sådant.

Han är mannen som har så mycket makt att det verkar som om han inte går att stoppa. Inte nog med det, han är också svensk mästare i tyngdlyftning. En guldmedalj togs i alla tre sporterna vid SM förra året.

Eddie berglund ålder

Eddy satte rekord för 14-18 år gamla pojkar och han pressade 95 pund på bänken, vilket var ett 12,5 punds klipp från den.

Hans pappa satte dock rekord i 75-kilosklassen i Sverige 1997 med en vikt på 210,5 kilo. Hans son har lite mer att gå för att slå rekordet.

Eddie, å andra sidan, hinner göra saker på egen hand. Han är bara 14 år gammal, det är då man kan börja tävla i styrkelyft.

När man slår sitt eget rekord är det skönt. Eddie berättar om varför han gillar sporten han ägnar sig åt.

Han är så klart sonens tränare, åtminstone i styrkelyft, men han är så klart också hans pappa.

När det kommer till tyngdlyftning vet han dock inte så mycket om det alls. Det kan de visa mig i rebro, det är där jag springer.

Eddie, som har spelat styrkelyft sedan han var fem år gammal, gör allt på egen hand. Hans pappa gjorde ett träningsrum hemma.

Om pojken vill fortsätta så vore det dumt av mig att inte dela med mig av det jag kan. Det är också kul att han vill fortsätta. Det är klart att han har många färdigheter, och det finns i hans familj.

Samtidigt fungerar pappa som en broms, så att utvecklingen inte går för snabbt.

Det finns en plan för träningen och lyftet av vikter går väldigt långsamt. Då är det inte farligt för unga att lyfta saker.

Jag tror att det är på grund av gamla stereotyper som folk fortfarande håller emot varandra nu. Det gäller bara att inte alltid ligga på max.

I veckan vann Eddie Berglund guld i tyngdlyftning vid senior-EM i Storbritannien. I styrkelyft har det första EM-guldet för en man i öppen klass inte vunnits på mer än 22 år.

Vem var den sista personen som vann en guldmedalj i en EM-match? Per Berglund var hans far. Så hände 1996 vid EM i Ungern. I 75 kg klassen vann man med 782,5 kg.

Så här såg det ut när bänken lyftes upp som marken. Den bästa manliga lyftaren vi hade på 1990-talet var Per.

Så vann han både EM och VM som ung. På sina äldre år vann han tre nordiska lopp. Vid världscupen tog han ett brons och tre silvermedaljer också.

I bänkpresströja tävlade Per bara några gånger om året. Han behövde inget annat för att bli bäst på bänkpress på tävlingarna.

Det kan i så fall den som vill fundera på hur medaljerna kan ha sett annorlunda ut. Detsamma gällde vid marklyft. Han bar inte alltid marklyftdräkt.

år. Han spelade i VM 1994 i Sydafrika och kom på andra plats. Tjugo år efter det var fotbolls-VM i Sydafrika tillbaka.

Trots att han tävlade i seniorklassen då fanns veteranvärldsrekordet i både böj och bänk kvar, trots att han nu var veteran.

Eddie berglund ålder
Eddie berglund ålder

Det var mycket funderingar kring hur styrkelyftare i Sverige tidigt organiserade sin träning. Per var en av dessa tidiga styrkelyftare.

En annan sak: Han skulle också hjälpa andra människor med träning och program på ett sätt som är väldigt likt hur människor hjälper varandra idag.

By Wishful