Linus fremin partner /\ Mansrollen i samhället säger oss att män ska vara stora och starka och kunna skydda sig från att bli våldtagna, men han säger att han aldrig hade läst om en man som blivit våldtagen.

Under tiden Linus Fremin var omkring 20 år gammal våldtog hans pojkvän honom och tog hans kläder. Allt eftersom tiden gick insåg han att det var våldtäkt han hade tvingats till.

Linus fremin partner
Linus fremin partner

Det var bra i början och Linus säger att han var väldigt kär i henne. Men när de flyttade ihop började allt gå fel.

Det visade sig att hans pojkvän var på dåligt humör och att han kunde bli arg väldigt snabbt.

– Sedan blev det värre och han började slå mig.

Sedan, när Linus tänker tillbaka på den tiden, inser han att han hade blivit mindre viktig och mindre lycklig i förhållandet. Att han redan hade blivit sårad av sin pojkvän.

Redan innan våldet blev fysiskt fanns det våld.

Allt som får två personer att vilja vara tillsammans. Med en blick känner de sig älskade. Och ett helt nytt liv skapas.

Linus fremin partner

Människor som älskar varandra gör mig glad också. När de var tillsammans hade de sitt livs kärlek under en kort tid. Det gjorde dem glada också.

Sanningen är att jag vill ha den typen av kärlek när jag inte har den. Det finns någon jag vill ha den typen av vänskap med också.

Jag tror att det gör mitt liv bättre. För kärlek är det ganska bra. Han såg det inte som en våldtäkt då. Det var inte vad han trodde, säger han.

– Jag önskar att när vi pratade om våld i nära relationer kunde vi prata om andra än heterosexuella. Han säger att det inte bara är män som slår kvinnor.

Många skulle kunna känna sig väldigt ensamma eftersom vi inte pratar om det, säger Linus.

– Det verkade som att det inte fanns någon annan. Som kille skulle du aldrig kunna bli våldtagen och slagen. Men det är inte sant. Det är dåligt, men många pojkar och män blir våldtagna och berättar det inte för någon, säger han.

Då kanske fler är villiga att prata om vad de har varit med om.

Det är en temavecka denna vecka i Sveriges Radio om våld i nära relationer. Följande frågor hjälper dig att besvara dessa frågor: Det är här du kan få hjälp.

Vid attacken i går träffades Kungsträdgrdens station först. På väg ut ur tåget såg han en man vid den sista dörren. Linus Fremin hann tänka efter och tyckte det var konstigt.

Han spottade på mig och sa “fy fan”. På morgonen trodde jag inte att det skulle hända.

Jag fortsatte för att jag inte visste vad han kunde göra. Ännu värre vore det om det fanns tågspår i närheten.

Först när Linus Fremin kom till trappan stannade han och städade i röran med en servett.

Det är så klart skrämmande och obehagligt, men det är inte första gången jag har varit tvungen att ta itu med sånt här. Jag är lite tuff. När jag berättar det för mina vänner blir de mer upprörda än jag.

Linus Fremin menar att mannen såg mannen på tåget och sedan blev arg på sig själv.

Jag är säker på att du kommer att bli det, men det är svårt att göra på egen hand.

Mycket av min värld kommer att skäras ner om jag låter sådana här människor få mig att må dåligt över att gå ut offentligt.

Jag vill inte vara rädd. Som homosexuell får jag påminnelser om att det inte alltid är säkert för mig att bo någonstans. Det är alltid en kamp.

Linus fremin partner
Linus fremin partner

Folk ska veta att det här händer HBTQ-personer idag, 2015. Linus Fremin säger att det är viktigt att prata om detta.

Nyheten spreds snabbt. Det var många som hörde av sig och frågade hur jag mådde. Det finns många som är dumma men det finns också många som är snälla och det blir jag rörd av. Det ger mig hopp för människor.

By Wishful