Akörbergs mamma
Akörbergs mamma

Anton körbergs mamma /\ Tommy och Anton Körberg medverkar tillsammans med Annika Mankell och hennes dotter Happy i kvällens upplaga av “Renees brygga” i TV4.

Bergling

Anki Lidén, mamma till Tim Bergling, är Anton Körbergs mamma. Avicii, ett artistnamn för Bergling, begick självmord våren 2018.

Anton

hans död skickade chockvågor genom musikbranschen. Anton Körberg diskuterar familjens sorgeprocess efter Tim Berglings död i detta avsnitt:

“Det är omöjligt att förstå. I en sådan här omständighet tror jag att den vanligaste reaktionen är att känna skuld. Varför gjorde vi inte mer? Kunde ni ha gjort något?

Men vi har pratat om det som familj och nej man känner vilken ånger som helst, vilket jag tycker är underbart. På grund av min tro på hur lätt man kan känna”, tillägger han i programmet.

Efter Tim Berglings bortgång grundade Klas Bergling och Anki Lidén med familj “Stiftelsen Tim Bergling”, som Anton Körberg tar upp i sin uppsats. Suicid och psykisk ohälsa har länge varit stigmatiserade och det arbetar stiftelsen för att ändra på.

Akörbergs mamma

Som han uttrycker det, “[Det] samlar in mycket pengar för människor.” “Det här är fantastiskt. Många individer påverkades och berördes av honom, och han hjälpte många människor.

Sedan dess har han i tysthet donerat en betydande summa pengar till olika välgörenhetsorganisationer under hela sin karriär.

Anton svarar på en fråga om huruvida han kan komma ihåg minnen av sitt syskon genom att säga:

Jag är glad att du kan göra det. Det har också varit utmanande sedan dess på grund av hur resten av världen reagerade. Jag är inte säker på att jag fick det; han var som en bror för mig.” Hans förhållande till Anton Körberg, 41, diskuteras i podden “Schulman show”.

Varje gång vi var tvungna att säga hejdå till honom var det som ett slag i ansiktet.

När Anton Körberg var barn var Tommy Körberg mitt uppe i sin yrkeskarriär. Sonen fick vara med andra när han och hans tidigare fru Anki Lidén jobbade.

Anton hade mycket att leva upp till. Enligt Kjell Bergqvist tog hans mamma Märta i “Schulman show” hand om honom efter det.

Akörbergs mamma
Akörbergs mamma

By Wishful