Jennifer Brown Familj
Jennifer Brown Familj

Jennifer Brown Familj /\ När göteborgaren Jennifer Browns debutalbum Giving you the best hit stores 1994 var det en enorm affär. Hon gick på en solokarriär efter att ha splittrats från bandet Miracle, vilket visade sig vara en lyckoträff.

Jennifer Brown

Efter sin debut som Sveriges nya souldrottning sålde Jennifer Brown mer än 500 000 exemplar av sitt debutalbum, Giving you the best.

Poppy Vera

Efter succén med In My Garden 1997 följde hon upp den med Poppy Vera, som inkluderade bra låten tisdag eftermiddag, året därpå.

Jennifer Brown har bara släppt ett fåtal singlar och EP:s sedan hennes senaste album, Home, släpptes 2003. Hennes karriär som skådespelerska och hennes studier i psykologi fortsatte efter skivsläppet.

Med hjälp av sin låt Never been here before, som var inspirerad av ett svek, gjorde hon comeback i Melodifestivalen 2009.

“Left” och “Left Down” är nyckelteman i låten. Jennifer Brown sa till Aftonbladet att det här har varit en av hennes livs viktigaste lärdomar.

Lily, parets dotter, hade fötts drygt ett år tidigare. Under graviditeten övergav Lilys pappa Jennifer Brown.

Jennifer Brown Familj

Det är en lång väg att gå. – Trots mina bästa ansträngningar är jag inte klar än. Så här i efterhand var det den mest upprörande upplevelse jag någonsin haft. Enligt vad hon sa i podcasten Livshjulet är det omöjligt att replikera vad det gör med en enda person.

Det här är dubbelt svårt när man har barn inblandade. Samtidigt är detta ett fruktansvärt svek och du har ett underbart barn. Vilket är så närande, vackert och trevligt att titta på och äta. Det var en berg-och-dalbana av känslor, från glädje till sorg.

Länge blev jag slängd mitt emellan dem. I en betongförort till Göteborg, Hjällbo, bodde Jennifer och hennes syskon.

Velda och George samt deras mamma och pappa. Redan innan hennes debutalbum publicerades i USA i början av 90-talet, introducerades Jennifer för resten av världen.

Därefter fick hon möjlighet att arbeta i studion med bland annat Lenny Kravitz och producenterna av Whitney Houston och Mariah Carey.

“Sveriges nya souldrottning” och “Mitt allt” var bara några av de komplimanger Jennifer fick efter debutalbumet “Giving you the best” (1994), som innehöll hits som “My everything” och “Heaven come down”.

Över en halv miljon exemplar av skivan såldes runt om i världen, och hon hamnade på listorna i ett antal länder. Som ett resultat har hon sedan dess publicerat albumen “In My Garden”, “Vera”, “Home” och EP:n “Bloom in November” (2009).

Jennifer Brown Familj
Jennifer Brown Familj

By Wishful