Elin jönsson familj
Elin jönsson familj

Elin jönsson familj /\ Som frilansjournalist har Jönsson arbetat främst i Ryssland för bland annat SVT och Sveriges Radio.

Moskva

Det råkade bara vara så att Jönsson i augusti samma år var i Moskva, där hon bodde hos en värdfamilj, när en kupp ägde rum mot Mikhail Gorbatjov.

När hon

Hennes värdfamilj tog henne ut på landsbygden för att skydda henne. När hon kom till Ryssland på 1990-talet började hon arbeta med Sveriges Radio 1996.

Efter att ha fått i uppdrag av Sveriges Radio och SVT att göra reportage i Uzbekistan skrev Jönsson 2008 en bok som beskriver sina erfarenheter av att rapportera om barnmisshandel där 2005.

Det var också samma år som hon samarbetade i dokumentären Long Distance Love, som fokuserade på en kirgizisk gästarbetare i Moskva. Hon har också hållit koll på Rysslands svar på kriget i Tjetjenien.

Några år efter deras bröllop år 2000 skilde hon sig från Mats Nileskär.Han lärde sig ryska på gymnasiet, gick med i Sovjetunionen 1991 och tjänstgjorde som borgmästare i Stockholm under Mikhail Gorbatjovs ledning när han var borgmästare.

https://www.youtube.com/watch?v=fOMuPAVcmCg
Elin jönsson familj

För att skydda henne fördes han till en avlägsen plats av sin familj. Han började resa till Republiken Kazakstan under längre perioder på 1990-talet och 1996 tog han kontakt med Sveriges Radio.

I Sveriges Radio och SVT rapporterade Jönsson om jordbävningen 2005 i Uzbekistan i en rapportbok utgiven 2008.

Med Magnus Gertten gjorde han en dokumentär om en kirgizisk gästarbetare i Moskva, kallad Long Distance Love.Hon har också varit en del av konflikten i Tjetjenien och dess efterdyningar på den ryska ön Krim.

Med Magnus Gertten regidebuterade hon förra året med en film om en kirgizisk gästarbetare i Moskva. Konflikten i Tjetjenien och dess efterföljande grenar på ön Ryssland har också varit en del av hennes liv.

Elin tilldelades Politkovskajapriset och Eldh-Ekblads fredspris samma år.Vårt möte på La Couronne bromsades upp eftersom Elin hade tagit med sig flera exemplar av boken.Utbildningsradion är hennes anställningsplats som frilansare.

Elin jönsson familj
Elin jönsson familj

By Wishful