Fredde granberg sjuk
Fredde granberg sjuk

Fredde granberg sjuk /\ Den svenska skådespelaren, dramatikern och regissören Fredrik Jörgen “Fredde” Granberg är mest ihågkommen för sin roll som Ronny i tv-serien.

Peter

Ronny och Ragge, där han medverkade tillsammans med skådespelaren Peter Settman. Han spelade Barna Hedenhös i SVT:s Julkalendern 2013 som huvudskådespelare.

En kopp


Han kommer på nolltid till Café Mocco på stermalm. En kopp kaffe skulle vara allt som betyder något för honom just nu.

När Fredrik Jörgen “Fredde” Granberg bara var tre år gammal flyttade han till Huddinge, en förort till Stockholm, med sin mamma och pappa och sin storasyster Carolin. Det är ett litet radhus i mjölklandet.


Att umgås med min pappa på Semic, där han arbetade som serieredaktör för The Phantom, gav den bästa lösningen jag kunde tänka mig. Amatörteater har haft en djupgående effekt på mitt liv på grund av den roll min farfar hade i den, hävdar han.

Fredde granberg sjuk

Fredde gick på Huddinge grundskola och Södra latingymnasiet i Stockholm. Hemma underhöll han sig själv genom att rita tecknade serier och titta på Monty Python. Medan han gick i skolan gjorde han skisser av revolvermannen Peter Settman och förvarade dem i pizzakartonger.

Från början var de inte alls bundis. Fredde var en vanlig artist på fredagsträffarna, och även om de var i separata grupper, sprang de på varandra en dag efter skolan.

Jag nämnde att jag hade en skrivspelning med ett litet produktionsbolag som han hade. För att dokumentera våra äventyr hyrde vi varsin kamera och gav oss iväg för att se världen tillsammans. Så fort de frågade efter en värd för “Sommarlovet” i Växjö blev det en succé direkt.

Därefter blev de ansiktena utåt för “Gerilla TV-Lajv”, där de skapade de älskade svenska karaktärerna Ronny och Ragge.

Det var bara en slump att de var så populära; de var bara en del av showen.

Under sommaren 1993 slocknade äntligen mediafrensin efter bara cirka 2,5 års uppbyggnad. Fredde hade inte lust längre.

Mina tankar började vandra och jag längtade efter att få stopp på spänningen medan den fortfarande var fräsch. Vi skapade nya karaktärer, fortsatte framåt och engagerade oss i vårt arbete.

Trots att tumören var så aggressiv gav läkaren mig en bra prognos, trots att jag aldrig mått så hemskt i hela mitt liv.

Det har gått 10 år sedan han röntgades med jämna mellanrum, och nu röntgas han aldrig. Vi bestämde oss för att frysa hans sperma så fort vi fick veta att Fredde kan vara steril på grund av sin behandling med cellgifter.

Bara för att vara på den säkra sidan. Mitt humör sjönk när jag fick veta i ett brev som skickades till min mamma och pappa att jag inte skulle kunna bli förälder.

Som ett resultat, när hans partner Erika blev gravid några år efter avslutad behandling, blev han förbryllad.

Fredde granberg sjuk
Fredde granberg sjuk

By Wishful