Malin ewerlöf längd
Malin ewerlöf längd

Malin ewerlöf längd /\ Malin Ewerlöf-Krepp, tidigare svensk medeldistanslöpare, är nu pensionerad. Hon tävlade på 800 och 1500 meter för USA vid olympiska sommarspelen 1996, där hon slutade i kvartsfinalen på 1500. Vid EM 1998 tog hon silver på 800 meter.

Sedan dess


Jag började min tävlingskarriär som sjuåring med att delta i Lilla Lidingöloppet. Sedan dess har löpning förblivit en konstant i mitt liv och fungerat som både en källa till uppfyllelse och en källa till motivation. Som 17-åring gjorde jag min internationella debut vid Stavanger Terräng-VM för juniorer.

Budapest

Min karriär toppade 1998, då jag tog silver på 800 meter vid EM i Budapest, där jag var den enda svenska medaljören. I 17 år hade jag de svenska rekorden på 800 meter respektive 1 500 meter med tiden 1.59.44 och 4.05.49.

Skador satte stopp för en lovande karriär efter år av hårt arbete. När mina senor skadades 2002 bestämde jag mig för att sätta min yrkeskarriär i fara för att fokusera på min återhämtning.

Malin ewerlöf längd

Jag ville börja jogga igen, men med lägre intensitet, efter att ha fått tre barn under 3,5 år. Min nuvarande status som expertmotionär och löpspecifik personlig tränare räcker för mig.

Att springa fyra dagar i veckan är normen för mig, men jag tränar också mycket styrketräning och spelar tennis en gång i veckan med Kajsa Bergqvist. Jag gillar att åka längdskidor på vintern.

Utöver löpningen, som har tagit upp mycket av min tid de senaste många åren, har jag jobbat i backoffice på Matteus Fondkommission och Axa.

varit värd för friskvårdsarrangemang för anställda på större företag och är certifierad friskvårdskonsult. Jag har också gått en kort kurs i massage. Som personlig tränare och föreläsare gör jag många taluppdrag.

Den enda gången jag förlorade mot mina klasskamrater var när jag var en riktig barnstjärna. Men när jag träffade äldre människor hände det.

Som sextonåring 1988 fick jag springa 1500 meter med Annika Ericson och Anette Westerberg i Finnkampen. Och det var inte bara positivt att min seger väckte så mycket uppmärksamhet från omvärlden.

Malin ewerlöf längd
Malin ewerlöf längd

By Wishful