Pia Sundhage Familj
Pia Sundhage Familj

Pia Sundhage Familj /\ Den svenska fotbollstränaren och ex-spelaren Pia Mariane Sundhage. Ansvarig för Brasiliens damlandslag, hon är.

Sverige

Sundhage tillbringade större delen av sin karriär som forward för Sverige, där hon slutade som lagets ledande målskytt genom tiderna, även om hon också såg tid på mittfältet och som sopare.

Sundhage

Förre amerikanska damlandslagstränaren Sundhage guidade de amerikanska kvinnorna till två OS-guld och ett silver vid VM mellan 2008 och 2012.

Som ett resultat av hennes prestationer utsåg FIFA henne till Årets världstränare 2012. Sveriges damlandslag fotbollslag tog en silvermedalj i OS 2016 under Sundhages ledning 2012 till 2017.

Pia Sundhage var huvudtränare för det danska damlandslaget från 2008 till 2012, under den tiden tog truppen två OS-guld och ett VM-silver.

Pia Sundhage Familj

FIFA World Coach of the Year Award 2012 tilldelades henne för hennes prestationer. Från 2012 till 2017

Svenska damlandslaget i fotboll vann ett mästerskap under Sundhages ledning.

När Pia Sundhage spelade fotboll med andra unga pojkar brukade han låtsas vara en man som hette Pelle. Efter det blev hon förbryllad över hur mycket som hade förändrats under de mellanliggande åren.

För kommande generationers bästa gör jag det jag gör. När det kommer till damidrotter kan de tävla på professionell nivå i länder över hela världen.

Detta var inte fallet för mig; Jag reste till Rom och Lazio men kom tillbaka utan någonting. Enligt podcasten “Allas sport” skulle Pia Sundhage vilja vara lite mindre ledig.

Det brasilianska damlandslaget utsåg henne till kapten efter att hon vann fotbolls-VM för damer 2014. Genom att introducera nådde de enorma framsteg på detta område.

Pia Sundhage Familj
Pia Sundhage Familj

By Wishful