Rickard Sjöberg Familj
Rickard Sjöberg Familj

Rickard Sjöberg Familj /\ Den 51-årige Rickard Sjöberg intervjuas av Expressen, och han avslöjar att han tillbringade sommaren på Gotland, Sveriges idylliska semesterö.

Fantastisk

Även om han har fått ta itu med “rabbinerna” som grävt sig in i hans tomt, har den här sommaren varit fantastisk.

Rickard

Med sin 16-åriga tid som programledare för “Postkodmiljonär” har Rickard Sjöberg etablerat sig som ett bekant ansikte på TV4.

– På ytan kan det se ut som att jag alltid går i mina föregångares fotspår. Jag tar inga stora språng, men jag tar några nya steg. Det finns en bok jag skrivit om det vanliga livet som jag verkligen tycker om.

Rickard Sjöberg tillbringade ett år i Botswana, ett södra afrikanskt land. Hans föräldrar hade arbetat på den svenska utvecklingsmyndigheten SIDA i många år när han växte upp i staden.

Rickard Sjöberg Familj

Hans föräldrar har tagit hand om flyktingbarn genom åren. När influensapandemin slog till gjorde Rickard Sjöberg och hans fru Annika detsamma.

Annika var först med att höra om situationen och hon hoppade på chansen att hjälpa till. När hon frågade om vi hade ett ledigt rum tillade hon: “Vi kommer snart att ta emot en ny medlem i familjen”.

Typiskt för många familjer, Rickard och Annika Sjöberg, 52, har barn från tidigare relationer och delar sitt hem. 2015 knöt de ihop säcken och har två tonårssöner och döttrar. En annan bebis var på väg.

Eftersom det finns så mycket fientlighet i samhället idag vill Rickard Sjöberg inte prata om familjen som tar emot invandrarbarn. Han hoppas också kunna inspirera andra familjer att göra detsamma om de har möjlighet.

Eftersom vi tror på den här formen av integration ska jag berätta om det. I vårt land är vi många som är villiga att öppna våra hem, även för en kort tid, för behövande. Oavsett Sveriges politiska hållning måste vi bry oss om dem som är här.

Sveriges mest kända tv-personlighet, Rickard Sjöberg, har varit med i både TV4 och När & Fjärran. Men han är utan tvekan mest känd för sitt övertagande av det långvariga Postcode Millionaire-programmet 2005, som han började efter att Bengt Magnusson slutade för att gå med i BBC.

Men för några år sedan bestämde sig han och exfrun Beatrice Magnusson för att lämna Sverige för ett helt nytt liv. Richard diskuterar sitt beslut på Agneta Sjödins podcast, Så in i själen.

Rickard Sjöberg Familj
Rickard Sjöberg Familj

By Wishful