Wanda Bendjelloul Familj
Wanda Bendjelloul Familj

Wanda Bendjelloul Familj /\ Bendjelloul är frilansskribent, tv- och dokumentärfilmsproducent och har skrivit om film för bland annat Dagens Nyheter och Nöjesguiden.

för att

För sin blogg “Feminist film fasting” 2012 blev hon känd för att hon undersökte vad som händer när man helt slutar titta på filmer gjorda av män.

fartfylld

Romanen Dalenglitter, om uthållighetens belöningar, släpptes 2020. En recensent beskriver boken som en ovanligt avslutad debut, med en fartfylld handling som tangerar det bisarra.

Den förklarar att man föds in i en viss samhällsklass, och att friheten att resa över gränserna är kraftigt begränsad.

Dessutom diskuterar hon hbtq-personers svåra situation och försämringen av den polska demokratin i sin bok.

Wanda Bendjelloul Familj

Theodora Danusia Författare, journalist, tv- och dokumentärfilmsproducent och kritiker Elisabeth Lindblom Bendjelloul har bland annat arbetat för Dagens Nyheter och Nöjes Guiden.

Hennes mamma Malgorzata Lindblom, av polsk arv, bor fortfarande i Enskededalen i södra Stockholm.

1974 flyttade mamman från Polen och började arbeta med redovisning. Leif Lindblom var hennes far.

Detta är en förkortad version av Wanda Bendjellouls biografiska artikel. Att använda ditt lånekort, checka in eller registrera dig för ett abonnemang ger dig full tillgång till alla funktioner.

Från 1996 till och med 2012 arbetade Johar Bendjelloul på Sveriges Television som reporter och programledare för Kulturnyheterna, programledare och redaktör för Babel och redaktör för bland annat Aktuellt. Sedan 2010 är han programledare för SVT1:s Gomorron Sverige.

Han var värd för P1 Morgon i Sveriges Radio från januari 2013 till 2017.

Han utsågs till “Årets stylist” av tidningen Journalisten 2014. Han var programledare för Studio Ett och Sveriges Radios europeiska podcast från januari 2017 till november samma år.

Under tiden på Dagens Nyheter från november 2017 till april 2021 arbetade han som skribent och programledare för poddar och evenemang. Han är tillbaka i Sveriges Radio 2021 och är värd för Ekot.

Wanda Bendjelloul Familj
Wanda Bendjelloul Familj

By Wishful