Anders nunstedt fru
Anders nunstedt fru

Anders nunstedt fru /\ Under tre decennier stod Anders Nunstedt i epicentrum för svensk musikjournalistik. Han täckte alla de viktigaste arenaevenemangen och alla hitfestivalerna och Eurovision-finalerna.

Madonnas

Han täckte alla Bruce Springsteens, Rolling Stones, U2:s och Madonnas konserter och betygsatte deras framträdanden. Han gav Springsteen en gång betyget “sex getingar”, en högre än maxbetyget på fem.

Nunstedt

Sedan början av 1990-talet har Anders Nunstedt varit en av Expressens mest uppmärksammade medarbetare.

Mellan chef för sporttidningar och utrikeskorrespondent arbetade han på legendariska Expressen Fredag ​​och skrev en krönika om den underhållning som fick störst genomslag i Sverige.

Expressens chefredaktör Klas Granström beskriver dagen som “en sorgens dag för oss kollegor och Expressens läsare”.

Anders Nunstedt, även känd som Pappa Pop, bidrog till det senare. Han fick diagnosen cancer för tre år sedan och fick genomgå flera tuffa operationer och cellgiftsbehandlingar.

– Anders var älskad av så många människor, från sin nära familj och vänner till sina kollegor över hela Sveriges musikindustri.

Anders var fast besluten att inte bli synonym med sin sjukdom och vi är oerhört stolta över hur han hanterade sig själv i motgångar.

I ett gemensamt uttalande säger hans fru Carina Nunstedt, bror Per Nunstedt och syster Katarina Nunstedt att han bara ville att det skulle vara normalt.

Anders nunstedt fru

De sa: ‘Det är en obegriplig saknad att han har lämnat oss så snart, men vi förstärks av all kärlek, skratt och omsorg som han har spridit till oss och alla andra genom åren.’

Anders Nunstedt var nöjes- och musikjournalist på Expressen i nästan 30 år, vilket gav honom namnet “Pappa Pop”.

Han började sin journalistkarriär på Skövde Nyheter i hemstaden, men gick vidare till Expressen i början av 1990-talet som underhållnings- och musikredaktör.

Han skrev otaliga musikrecensioner under hela sin karriär och gav en gång Bruce Springsteen rekordbetyget “sex getingar” istället för det vanliga högsta betyget “fem getingar”.

På 1990-talet var han också drivande i grundandet av det hippa musik- och underhållningsbilagan Expressen Fredag.

Han samarbetade om bilagan med sin blivande fru Carina, som då hade efternamnet Svenberg, och Linda Skugge, en välkänd journalist, författare och mediepersonlighet.

Han dog i onsdags vid 51 års ålder efter en lång kamp mot cancer, enligt flera nyhetskanaler, inklusive Expressen.

Expressens chefredaktör Magnus Alselind sa att alla på redaktionen förståeligt nog är ledsna över beskedet. En hel industris bortgång sörjs.

Anders nunstedt fru
Anders nunstedt fru

By Wishful